İbrahim Halil ER

İbrahim Halil ER

DÜŞENE VURAN DEVLET

Son günlerde alacak verecek işlerde ciddi bir biçimde krizler yaşanmaya başlandı. İnsanlar çekini, senedini ödeyemez duruma düştü. Bu bilgileri ticaretin içinde olan arkadaşlardan edindik.

Peki devletimizin bu duruma bulduğu çözüm nedir?

Genelde bankalarla iş yapanların başına gelme olasılığı en yüksek durum ödemelerinin temerrüde düşmesidir. Yani borcunuzu, kredinizi (her ne kadar biz karşı olsak şu anda olan bu) veya kredi kartınızı ödeyemez duruma düştüğünüzde borcunuz misliyle katlanarak önünüze düşer...

Piyasada iş yapan kişilerin en büyük korkuları temerrüde düşmektir.

Bu gerçekten bir soygun düzenidir. Zaten kişi borcunu ödeyemez durumdadır. Asıl olan borcunu ödeyemez duruma düşen kişiye yardımcı olmak, borcunu ödeyebilir seviyeye getirmek, gerekirse indirim yapmak veya zaman tanıması gerekirken modern kapitalist ve çağdaş sistemde düşenin üstüne çullanılır. Kanını iliğini emerler.

Borcunu ödeyemeyen kişinin borcu temerrüt adı altında bire ikiye katlanır. Bu öyle bir hale gelir ki kişinin yedi ceddi gelse ödeyemez. Tüm varlıkları alacaklının eline geçer ama yine de o borcunu ödemiş olmaz.

Bunun daha basiti verdiğiniz senet banka kanalıyla protesto edildiğinde senet başına 170 lira ücret sizden alınır. Buna ek olarak avkat masrafı, haciz ve icra masrafı ve eğer eşyalarınız kaldırılmışsa kaldırma ve depo (günlük hesaplanır) masrafı da sizden alınır. Yani uyduruk bir borcunuz korkunç bir borca dönüşür. Size varlık hakkı tanınmaz. Maaşınıza ve bankadaki her türlü havalelerinize de el konulur.

İşte bu sistemin adı çağdaş oluyor.

Ama islamın sunduğu karzı hasen (borç) ve borçluya yardımcı olma, yükünü hafifletme sistemi çadışı ve gerici oluyor...

Bu sistem değişmediği sürece iflah olmayız.

Faizi hayatımızdan çıkarmadıkça iflah olmayız. Faizle elde edilen rızkı hayatımızdan çıkarmadıkça iflah olmayız....

Peki devlet ne yapıyor?

Devlet bu sistemi savunuyor. Polisi ve hukuk sistemiyle size hayatı zehir ediyor...

Halbuki sosyal devletin vatandaşlarını koruması gerekirken, vatandaşlarını faizci çetelere muhtaç olmasını engellemesi gerekirken onlarla birlikte sizi soyuyor.

Sizden alınan her paradan da komisyon alıyor ve bunun adı adalet, hakkaniyet oluyor...

Bu zulüm sistemidir....

Ekonomi bu şekilde giderse yakında çok duyarız.

Devlet vatandaşını korumalı, onu yönlendirmeli, faizcilerin tefecilerin kucağına düşmesini engellemeli, onlar tarafından soyulmasını köleleştirilmesini engellemelidir...

Devlet olmak bunu gerektirir. Ama bizde modern devletleri halk değil de burjuvazi ve efendiler kurduğundan sistem tabi ki onları savunacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.