Prof. Dr. Zeki BAYRAKTAR

Prof. Dr. Zeki BAYRAKTAR

ERDOĞAN VE EKİBİNİN BÜYÜK HATASI

Dün akşam haberleri izlerken Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a Sakarya’da baklava, kuruyemiş, çay ve ayran ikram edildiğini ve Erdoğan’ın da (yolunu kesen vatandaşlar tarafından yapılan bu ikramları) kabul ederek yediğini gördüm. Ani bir refleksle “eyvah, eyvah” diye mırıldanınca eşim “ne oldu?” diye sordu. “Baksana yapılan hataya” dedim.
Nitekim Erdoğan bu akşam (yaklaşık 24 saat sonra) mide problemi yaşadığını açıkladı canlı yayında.
.
Böyle bir hata nasıl yapılır?
Rahatsızlığının nedeni bu besinler olmayabilir de, ama bu durum bu tür ikramları kabul etmenin hata olduğu gerçeğini değiştirmez.
.
Vatandaşlar bu ikramı elbetteki iyiniyetle yaptılar, buna şüphe yok. Ama Cumhurbaşkanının böylesi ikramları kabul edip yemesi büyük bir hatadır, bu kabul edilemez, ikram edilen yiyeceklerde herhangi bir problem olmasa bile alışık olunan beslenme rejiminin dışına çıkılması nedeniyle mide problemlerine ve hatta gıda zehirlenmelerine neden olabilir.
Böyle bir hata nasıl yapılır anlayamıyorum.
85 milyonu temsil eden bir cumhurbaşkanı sadece terör saldırılarından değil gıda güvenliği ve sağlık açısından da korunmalıdır.
Çünkü onun güvenliği ve beden sağlığı sadece şahsını değil hepimizi, halkı da ilgilendirir.
.
Acaba bu hatalar Erdoğan nefretiyle dolu muhaliflerin (halktan kopuk vs şeklindeki) söylemlerine kanarak, onların dolduruşuna gelerek mi yapılıyor?
Erdoğan’ın böyle bir reklama/imaja ihtiyacı mı var?
.
Geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Erdoğan ve ekibini daha dikkatli olmaya davet ediyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.