Esed Birlikleri ve Rusya Halep'te katliam yaptı : 86 Ölü

Esed Birlikleri ve Rusya Halep'te katliam yaptı : 86 Ölü

Esad'a ait askeri birlikler ve Rus askeri savaş uçakları Halep'te muhaliflerin kontrolündeki semtlere düzenlenen hava saldırılarında 86 sivil öldü.

Halep Sahra hastanesi yetkililerinin yaptığı açıklamada, Esed ve Ruslara ait jetler , Halep'te kuşatma altında bulunan Ensari,Sukkeri,Tarık el-Bab ve Şear'ı bombaladı.Bombalı saldırıda bu semtlerde bulunan 86 sivil yaşamını yitirdi.Yaralananalr ise sağlık ekipleri tarafından olay bölgesinden çıkarılıp tedavi altına alındı.

Sivil savunma yetkilisi Ebu Leys saldırılar sonucunda Ensari ve Mesekin semtlerinde iki sivil savunma ve itfaiye merkezi kullanılamaz duruma geldiği belirtildi.

İbrahim Ebu Leys açıklamasında, ''Ruslar birkaç gündür Halep'te muhaliflerin kontrolündeki bölgeleri yoğun şekilde bombalıyor. Ruslar bugün iki sivil savunma ile bir itfaiye merkezine saldırdı. Saldırılarda can kaybı olmadı ancak bütün cankurtaran araçları kullanılamaz hale geldi.'' dedi.

Deprem Etkili Bomba

Ebu Leys'in diğer açıklamasında, hava saldırılarına maruz kalan , enkaz altında kalanlara ulaşmaya çalışıldığını söyledi.Ayrıca Ensari'deki savunma merkezine saldırı olduğu sırada,ekip diğer bölgedeki insanlara yardım ediyordu,diye konuştu.

Ebu Leys Rusya'nın yaptığı bombalı saldırılar Halep'te deprem etkisi yarattığını söyledi.Leys "Savaş uçakları muhaliflierin kontrolündeki bölgelerini deprem etkisi yaratan bombalarla vuruyor.Bu bombaların yıkım gücü daha fazla.", dedi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.