Facebook Twitch'in payına el uzatıyor! Facebook oyun yayınına el attı

Facebook Twitch'in payına el uzatıyor! Facebook oyun yayınına el attı

Son zamanlarda popüler hale gelen ve milyonlarca oyun seveni ekranlara toplayan canlı oyun yayını Facebook ile yapılabilinecek.

Facebook NVIDIA ile ortaklık konusunda anlaşmaya vardı. Artık Facebook oyun yayını yapmak oldukça kolay hale geldi. Facebook üzerinden canlı oyun yayını yapabilmek için GeForce ekran kartına sahip olmanız gerekiyor. GeForce ekran kartına sahip olanlar facebook üzerinden oyun yayını yapablir ve milyonlara ulaşabilir. 
nvidia-facebook-oyun-game-yayini.jpg
TWİTCH'İ TANIYALIM
Oyun yayınları denildiğinde akla ilk gelen Twitch olmakta. Oyun seven birisi örnek vericek olursak ''2017 yılının en iyi oyunları hangileridir?'' diye merak edip sorduğunda google arama motoruna bunu yazar. Twitch hakkında azda olsa bilgi sahibi olan birisi, oyun aramak için google vb. arama motorlarına başvurmamaktadır. Yaptığı tek şey, Twitch'in resmi sitesine girmek ve popüler olan, canlı yayın olarak en çok izlenen oyunlara bakar ve aradığını böylelikle bulabilir.
twitch.png

FACEBOOK PARAYA DOYMUYOR
Dünyanın en çok reklam geliri elde eden, milyarlarca internet kullanıcısı tarafından ziyaret edilen ve gün geçtikçe kayıtlı kullanıcı sayısı artan Facebook şimdide Twitch'in gelirine göz dikmiş durumda.

FACEBOOK OYUN YAYINI NASIL YAPILIR?
NVIDIA GeForce ekran kartına sahip olan kullanıcılar, Facebook Live üzerinden oyun yayınlarını paylaşabilecekler. Facebook, GeForce Experience 3.0 sürümünde bulunan paylaşım düzenini tamamen aynı olarak kullanacak. Ayrıca NVIDIA’nın mevcut Shadowplay teknolojisi de Facebook Live tarafından kullanılacak.

nvidia-streaming-600x338.jpg

Facebook’un geçtiğimiz dönemlerde Blizzard’la yaptığı benzer bir ortaklığın ardından NVIDIA ile de bu alanda bir çalışma yapması, sosyal medya devinin oyun konusunu ciddiye aldığını gösteriyor. Öte yandan, Facebook ne kadar popüler şirketler ve hizmetlerle ortaklıklara girişmiş olsa da pratikte profesyonel yayıncı ve oyuncuların şu ana kadar Facebook’a kaydıklarını söylemek zor. Bu alanda halen Twitch ve YouTube’un liderliği devam ediyor. Facebook oyun yayını konusunda aradığı başarıya ulaşabilecek mi bunu zaman gösterecek.



 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.