İmdat ZEYTİNCİ

İmdat ZEYTİNCİ

HALK NEDEN ZAMLARA KIZAR?

Değerli dostlarım, birazdan yeni bir torpili ateşleyeceğim. Bir çok saldırıya maruz kalacağım. Olsun sorun yok. Önemli olan gerçekleri anlatmaktır. Herkesin işine geleni söylemek ve insanları sadece işi bitene kadar kullanması, adil değildir. Mecburum. Bu konuya açıklık getirmez sek, devletten beklenti sürekli olarak artacaktır.

Türkiye de 2000 yılından bu yana şöyle bir anlayış gelişti.

-Asgari ücretle geçinemiyoruz.
-Gaz pahalı, elektrik pahalı, kira pahalı, yetmiyor.
-Çiftcinin şikayeti mazot pahalı.
-Sanayicinin şikayeti enerji pahalı, işci pahalı. Üretim birim fiyatı yüksek olunca, satış ve makro planlarda zarar ediyoruz.
-Zengin zengin oluyor, fakir gün geçtikçe fakirleşiyor.

Bunların hepsi doğru.
"Fakat burada yanlış bir şey var."
"Türkiye Cumhuriyeti Devleti" demokrasi ile yönetilen, seçme seçilme sistemi olan, herkesin özgürce yaşayabildiği, herkese eşit hakların verildiği bir devlet.

-=Burada yanlış olan ""DEVLETTEN BEKLENTİ"" dir. Hiç kimsenin bu şartlar altında devletten şikayet etme lüksü yoktur. Bu sistem, "Osmanlı Devleti" olsa idi. Fakirden vergi alınmaz, zenginden alınan fakire pay edilecekti. Şimdi bu sistemde kimsenin şikayet etme hakkı yoktur.

Diğer bir konu, Avrupa ülkelerinde yaşantı Türkiye den daha zor. Fakat ne hikmetse Avrupalıların devletten bir isteği yok. Ne yapıyorlar? Eğer geçinemiyorsa ek bir işe gidiyor. İki iş yapıyor. Çiftcilerin ek bir işletmesi var yada tarımın haricinde, gidip halde yada zor ağır ek işlerde çalışıyorlar. ----Onlar hallerinden memnunmu?
-Hayır.
-Onlar neden her başı sıkışınca devlete sövmüyor?
-Öyle bir dünya yok.
-Her başın sıkışınca devlete sövmek gibi bir dünya yok.
-Bunu sadece ve sadece teröristler yapar.
-Malesef Türkiye de devlete ve hükümete sövme alışkanlığı "SOL" anlayıştan gelmiştir.
-Her kendini bilmezin devlete ve Hükümete sövme gibi bir hakkı asla yoktur. Bu bir suçtur. Bu bir terördür. Başkaldırıştır.
-İki ay tarlada çalış. On ay kahvede otur. Sonrada gırışa gırışa devlete söv. Olur başka bir isteğin varmı?
-Hata kimde? Hata devlette. Özellikle tarım sektörüne, mazot parası, gübre parası, tohum parası, pirim, durmadan para dağıttı. Onları hazıra alıştırdı.

Diyeceğim azizim Türkiye Küba değilki her gün iki yumurta dağıtsın.

Osmanlı da değil fakiri fukarayı kollasın. Çalışacağız ve kazanacağız. Ağlamak faydasız.
-Senin tembel olman, sana devlete sövme hakkı vermez.

Sağlıcakla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.