İMECE KARTALIMIZ, BÜTÜN DÜNYAYI "METREALTI" GÖZETLEYECEK..

Kıymetli dostlarım, mâlûmunuz olduğu üzere, Kartal'ın gözleri son derece keskindir. Birkaç yüz metre havada uçarken bile, yerde otların arasındaki bir böceği görebilir. bu sebeple, keskin görüş kaabiliyetleri için "kartal gözü" teşbihi yapılır.

İMECE Peykimiz (Uydumuz), dünyaya 680 Km mesâfeden, 1 Metrenin altında büyüklüğü olan şeyleri bile görebilecek inşallah. "Metre altı görüş" deniliyor ; lakin burada santimetre cinsinden bir ifâde kullanılmıyor.. Demek ki, peykimizin gözü çok keskin.. Mühendislerimiz, çok yüksek hassâsiyetli bir elektrooptik kamera imâl etmişler ; hakikaten çok iftihâr edilecek bir muvaffakıyet.

Böyle bir "görüş kaabiliyeti", askerî istihbârât açısından son derece mühim ve kıymetlidir. Hasım ve rakip devletlerin bütün askerî faaliyetlerini (hava / kara / deniz harekât, lojistik, inşaat, yığınaklanma...) an be an tesbit ve takip edebiliriz.

Hatta, ekonomik / ticârî istihbârât açısından da çok kıymetlidir. Yani bu peykimiz ile bütün kara-hava-demiryolu-deniz nakliyâtını ve bunlarla taşınan malzemelerin mâhiyetlerini ve muhteviyâtlarını ve miktarlarını tesbit edebiliriz. Keza, çevre - şehircilik - tarım - orman - yangın - sel - deprem gibi konularda da an'lık bilgi temin edebiliriz.

Kıymetli dostlarım, mühendislerimizin ifâdelerine göre İMECE tam bir "mühendislik / yüksek teknoloji hârikası".. Daha önce fezâya gönderdiğimiz RASAT ve GÖKTÜRK peyklerimizden edinilen tecrübelerimiz ile İMECE'yi tamâmen yerli ve millî olarak imâl ettik. Fezâ (uzay) şartlarında aksaksız olarak çalışabilen bir peyk imâl edebilmek, her devletin yapabileceği bir iş değildi. Zirâ fezâda sıcaklık ve soğukluk farkları çok yüksektir. Binâenaleyh, peyk imâlâtında kullanılacak her malzeme, son derece mukavim (dayanıklı) olmalı ve bu malzeme üzerinde de "ince işçilik" yapılabilmelidir. Bu ve benzeri birçok mesele, mühendislerimizce hâl yoluna konuldu ve nihâyet, dün (15 Nisan 2023 Cumartesi) sabah saatlerinde İMECE'miz fezâya gönderildi.

Kıymetli dostlarım, mâlûmunuz olduğu üzere peykimiz ABD'deki Vandenberg Üssü'nden fırlatıldı. Dünkü fırlatmadan önce, hava şartları sebep gösterilerek iki defâ tehir edilmişti. "Acaba bir gizli kuvvet, bu peykimizin fezaya gönderilmesine mâni olmaya mı çalışıyor ?" diye, ciddî şekilde şüphelenmiştim. Hatta bu endişem, İMECE'nin Şubat ayında ABD'ye gönderildiğinden beri devam ediyordu ; son bir haftadır da "yüreğim ağzımda" idi.. "Peykimize bir sabotaj yapılır mı, oradaki personelimizin başlarına birşey gelir mi, fırlatma esnâsında taşıyıcı roket patlar mı, peykimiz roketten sâlimen ayrılsa bile, tâyin edilen yörüngesine oturur mu, sistemleri problemsiz çalışır mı ?..." diye, büyük endişeler içindeydim.

Kıymetli dostlarım, bazı sıkıntıları açıkça yazmak, her zaman doğru olmuyor.. Siz bir "endişe" açıklarsınız amma, aynı zamanda hasmınızın hiç akıl etmediği bir hususta "fikir ve ilhâm vermiş" te olabilirsiniz.. Af buyurunuz, âmiyâne tâbirle "eşşeğin aklına karpuz kabuğu" getirmiş te olabilirsiniz.. Bundan dolayı, Şubat ayından beri İMECE'miz hakkında hiç paylaşım yapmadım amma, hakikaten çok büyük endişe yaşadım. Elhâmdülillâh, herhangibir ârıza çıkmadan, peykimiz yörüngesine yerleşti, enerji panellerini açtı, sinyallerini gönderdi "ben buradayım, emre âmâdeyim" dedi..

Bu vesile ile şunu da arzedeyim : TÜRKİYE, kendi "uydu fırlatma üssü"nü de şu anda inşâ ediyor. İşler sessiz ve derinden gidiyor amma, inşallah birkaç seneye kalmaz, bu üssümüz de faaliyete geçecek, taşıyıcı roketleri de kendimiz yapacağız ve peyk fırlatmak için kimseye muhtaç olmayacağız. Taşıyıcı roketler ve fırlatma üssü ile alâkalı çalışmalar, TUA (Türkiye Uzay Ajansı), TÜBİTAK ve ROKETSAN'da devam ediyor. Hatta 2020'de ilk katı yakıtlı "uzay sondası"nı fırlatmıştık ve bu sonda 100 Km irtifâyı aşarak, fezâ ile tanışmıştı.

Kıymetli dostlarım, İMECE bizim askerî kudret ve kaabiliyetimizi çok ciddî şekilde artırmıştır. İMECE ile birlikte, TÜBİTAK, ASELSAN ve bir özel sektör kuruluşumuza âit olmak üzere 3 ayrı gözetleme / görüntüleme peykimiz daha fezaya gönderildi. Bu sene içinde TÜRKSAT-6A peykimiz de fırlatılacak inşallah. Bu peykimizin kaabiliyet ve kapasitesi ile alâkalı çok güzel teknik bilgiler var, onları da, bu peykimiz fezâya gönderildiği zaman yazarım inşallah.

İMECE'mizin ve beraberinde gönderilen diger üç peykimizin ve daha önce gönderilmiş olan peyklerimizin üzerinde irâdeleri / fikirleri / emekleri / göz nurları olan - başta kahraman Cumhurbaşkanımız / Başkomutanımız / Reisimiz / canımız-cigerimiz Recep Tâyyip Erdoğan olmak üzere - herkesten, Cenâb-ı ALLAH (C.C.) ebeden razı olsun ; Devletimizin bekası ve Milletimizin selâmeti ve refâhı için çalışan / koşan / terleyen / yorulan bu güzel insanlarımızı, düşmanlarına karşı hep galip ve muzaffer eylesin, sağlık uzun ömür ve âfiyet versin ve başımızdan eksik etmesin, âmin.

Dikkatinizi çekti mi, 7'li Maşalar'dan bu konuda tek kelime yok...

Bunlara oy vermeyi düşünen vatandaşlarımız ; bu "hâin sessizliği" sizin de dikkatinizi çeksin, kimlere destek olacağınıza "uyanın" inşallah.

DURMAK YOK YOLA DEVAM..

Selâm ve dua ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.