Kahire' de İtalyan Kültür Merkezi Odaklı Patlama!

Kahire' de İtalyan Kültür Merkezi Odaklı Patlama!

Mısır Başkent Kahire' de İtalyan Konsolosluğu bölgesinde yr alan İtalyan Kültür Merkezinde sabah saatlerinde kurulmuş olan bomba düzeneğinin patlatılması akabinde 1 kişi öldü,7 kişi de yaralandı. Hedef olarak İtalyan Kültür Merkezi idi.

Mısır Başkent Kahire' de İtalyan Konsolosluğu bölgesinde yr alan İtalyan Kültür Merkezinde sabah saatlerinde kurulmuş olan bomba düzeneğinin patlatılması akabinde 1 kişi öldü,7 kişi de yaralandı. Hedef olarak İtalyan Kültür Merkezi olması, kimler düzenledi sorusuna cevap beklenmekte.

 

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Hüsam Abdulgafur yaptığı açıklamada, patlamanın konsolosluğun bitişiğinde yer alan İtalyan Kültür Merkezi'ni hedef aldığını belirtti.

Abdulgafur, olayda 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 7 kişinin yaralandığını söyledi.

Patlamanın etkisiyle kültür merkezi ile konsolosluk binasının yanı sıra çevre binalarda hasar meydana geldi.

Görgü tanıkları, güvenlik güçlerinin patlamayı kaydeden gazetecileri ve yabancıları gözaltına alarak kameralarına el koyduğunu ifade etti. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.