Kasım Süleymani Suikastının kastı!

Kasım Süleymani, son yıllarda bölgede yaptığı icraatlarla - siz buna katliamlar da diyebilirsiniz- Türkiye karşıtı gelişmelerde en etkili isimlerinden birisiydi. Hatta Türkiye'nin Suriye politikasının çıkmaza saplanması bile Kasım Süleymani yüzündendir desek başımız ağrımaz. Yaptığı işlerde ne insani ne de islami maslahatı gözetmeden, sadece mezhebi taassup ve İran pers devletinin hesaplarını gözeterek bölgede korkunç katliamlar yapmış veya yaptırmış birinden bahsediyoruz burda...

Ancak Kasım Süleymani katilinin katledilmesini katledenden bağımsız düşünmemek gerektiğini düşünüyorum. Kasım Süleymani'nin düne kadar yaptıklarına göz yuman hatta izin veren eski zımni ortağı ABD tarafından kağıt üzerinde de olsa bağımsız bir ülkede öldürülmesine ilkesel olarak karşı çıkmak gerekir. Aynı ilkesel duruş daha önceleri yapılan Bağdadi ve benzerlerinin ortadan kaldırılması için de geçerlidir.

Şayet Amerika'nın kendi sınırlarından binlerce kilometre uzakta canının istediği her icraatı pardon katliamı yapmasını işimize geldiği için alkışlarsak yarın işimize gelmeyen bir katliam yaptığında ağlayıp sızlamanın, dövünmemizin ne inandırıcılığı olur ne de faydası.

Kendi düşmanımızı şayet gücümüz yetiyorsa kendimiz alt etmeliyiz düşmanımızın düşmanı değil. Bunu istemek, kabullenmek başkasının şeyi ile gerdeğe girmeye benzer. Diğer coğrafyaları bilmem ama bizim coğrafyanın müslümanlarında en büyük eksiklik rajonsuzluk maalesef.

Keşke katil Süleymani ve bölgemizdeki diğer zalim ve tetikçiler de İslam ümmetinin evlatlarının eliyle cezalandırılmış olsaydı! Buna gücümüz yetmeyince bir zalimin kendisinden daha güçlü başka bir zalim tarafından birbirine düşmesi sonucu yok edilmesi ile idare etmek zorunda kalıyoruz...

Amerika, bu tarz operasyonları sadece mezkur şahsı ortadan kaldırmak gibi tek amaca matufen yapmaz. Şiiler için efsane, Sünniler için kasap olan birini ortadan kaldırdığında ağlayanlar ve gülenler üzerinden bile ince hesaplar yapar. Yani demem o ki Irak sokaklarında gördüğümüz ölçüsüz sevinç gösterileri Ortadoğu'da zaten var olan mezhepçilik virüsünün yayılmasına alet olmaya hizmet eder sadece. Tam hak, hukuk, nizam tanımayan, kaos, kan ve gözyaşı peşindeki Amerika'nın istediği gibi İran'ın ağladığına Irak göbek atıyor.

Böyle durumlarda uzaklarda kadeh tokuşturanların olduğunu asla unutmamak gerekir. Uzun lafın kısası
dünyayı ateşe veren esas katili(ABD) meşrulaştırmamak ve unutmamak şartıyla sevinc(iniz)e ortak olabilirim...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.