KÖTÜLER HER KONUDA EGEMEN

Dünya iyiler ile kötülerin savaş alanıdır. Bu savaş yeni değil, insanlık tarihi kadar eski. Kötülük insanlığa her dönem egemen olmuş. Hanok kitabını okuyanlar bu gearçeği daha iyi anlıyor.

Hanok, Nuh Peygamberin büyük dedesi imiş. Nuh Peygamberin doğduğunu görmüş. Gözlerindeki ışığa şahit olmuş.

Yahudi din adamları HANOK kitabını, Tevrattan çıkarmışlar. Aynı geleneği Hristiyan Papazlar da devam ettirmiş. Kuran’da hiç yok. Kitap okunduğu zaman, eski ahitten neden çıkarıldığı anlaşılıyor.

Hanok hayal satmıyor. Ruhun cennete gideceğine dair söylemlere itibar etmiyor. Çünkü HANOK cennete götürülmüş. Tanrı ile görüşmüş ve Tanrının mesajını, insanlara getirmiş.

Olay şöyle gerçekleşiyor.

Gök yüzünden ışık saçan bir araç geliyor. Hanok bulunduğu yerden yukarı doğru çekiliyor ve araca bindiriliyor. Aracın içinde kapılar var. Hastalar için odalar var. Yeşil süslemeler var. Araçtaki melekler (görevliler) onu misafir ediyor ve gök yüzüne doğru alıp götürüyorlar. (UFO ların kaçırdığı insan hikayesine benziyor. Belki de ilk kaçırılan insan Hanok olmuştur)

Gök yüzüne çıktıkça, dünya küçülüyor. Yıldızlar daha parlak görünüyor. Sonunda cennete ulaşıyorlar. Görevliler onu tanrının karşısına çıkarıyor.

Tanrı Hanoka “Kötülerin dünyada egemen olduğunu ve mesajını insanlara iletmesini” söylüyor.

Mesajı alan HANOK dünyaya geri getiriliyor.

Hanok ile tanrının gönderdiği mesaj şudur. “İnsan soyu kötülüğe devam eder ise yok edilecektir”

Mesaja insanlar kulak asmıyor. Tufan ile insan soyu yok ediliyor. Sadece Nuh ve ailesi kurtuluyor.

Aradan binlece yıl geçti. Insan soyunda değişen bir şey yok. Kötüler sisteme egemen. İyiler tükeniyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.