Mars’a Gitme Çalışmaları Başladı

Mars’a Gitme Çalışmaları Başladı

Amerika Başkanı Barack Obama Mars gezegenine yolculuk yapabilmek çalışmaların bu hafta sonu başlayacağını duyurdu.

ABD Başkanı Obama 2030'da Mars'a Gidiyoruz Dedi

Başkan Obama’nın açıklamalarına göre Amerikan hükümetinin yeni hedeflerinden biri 2030’lu yıllarda insanların Mars gezegenine yolculuk yapmasını sağlamak. Bu konuda ki yasa 6 yıl önce imzalanmıştı. Obama bugün CNN için yaptığı açıklamada Marsa insanların sağlıklı bir şekilde gidip dönebilmeleri için çalışmalar başlatıldığını ve bu konuda özel şirketlerle Mars yolculuğu için görüşmelerde bulunduğunu açıkladı.

Başkan Obama’nın açıklamalarına göre ABD şirketlerle yaptığı ortaklıkla uzayda uzun süre kalabilmek ve orada insanların uzun süre yaşayabilmelerini sağlamak için de çalışmalar yürütüldüğünü ve bu çalışmaları açıklamaktan heyecan duyduğunu belirtti.

Obama’nın bu açıklaması uzaya ilgisi olan ve uzaya gitme hayali kuran tüm insanları heyecanlandırdı. ABD’nin bu girişimi 15 yıl sonra bu hayalin gerçek olabileceği anlamına geliyor.

Rusya Nükleer Motor Denemelerine 2018'de Başlayacak

Rusya bu konu hakkında mart ayında yaptığı açıklama da 2018 yılında çalışmalarına başlanacak, uzay yolculuğu için özel olarak geliştirilen bir nükleer motordan bahsetmişti. Amerika hükümeti ise uzay yolculuğu için özel şirketlerle görüşüldüğünü dün itibariyle açıkladı. Bu konuda hangi ülkenin daha kısa zaman içerisinde Mars'a gideceği ise henüz merak konusu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.