Meme kanserine dikkat çekin

Meme kanserine dikkat çekin

Uzmanlar kadınların beraber aralarında zaman zaman sohbet ettikleri konular arasında meme kanserine de yer vermeleri gerektiğini bu sayede tüm kadınların meme kanseri hakkında bilinen doğruları ortaya sermesi gerektiğine değindi.

Yapılan açıklamalara göre meme kanseri genel olarak her yaş grubunda görülmeye başlanması ve son yıllarda özellikle televizyon ekranlarında yer alan ünlü isimlerin bu kansere yakalanmasının ardından büyük sonuçlar doğurmuş ve uzmanların açıklamaları ile beraber git gide bilgi birikimi daha fazla artar hale gelmişti.

Ancak son gelen bilgiler gösteriyor ki kadınların hala daha meme kanseri hakkında tam net bir bilgisinin olmadığını ve bilgisinin olmamasının yanı sıra bilgi birikimi olmadığından dolayı kendilerinde olan kanseri teşhis edemediklerini ortaya koyuyor. Yapılan araştırmalara göre kadınların meme kanserinin farkındalığına dikkat çekmekten çekindiği ancak toplu halde yapılan gösterilerde herhangi bir çekince duymadıklarını da ortaya seriyor. Uzmanlar ise meme kanserinin sadece kadınlarda değil erkeklerde de belirli bir yaş grubundan sonra olabilecek olduğunu ifade ederek bu konuda farkındalığın her bir vatandaş tarafından yaratılması gerektiğini ifade ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.