MHRS Kayıt İşlemi Nasıl Olur ve Nasıl Randevu Alınır?

MHRS Kayıt İşlemi Nasıl Olur ve Nasıl Randevu Alınır?

Hastaneleri ayağımıza getiren MHRS kayıt sistemi ile devlete bağlı tüm hastanelerden istenilen tarihli randevu alınabilmekte. MHRS nasıl kayıt olunur.. Detaylar...

Sağlık Bakanlığı hastanelerde oluşan kargaşayı ve kuyrukları engellemek amacı ile MHRS hastane randevu sistemini kurmuştur. MHRS hastane randevu sistemi internet üzerinden online olarak hastanelerden randevu alabilmeyi yarayan bir sistemdir. MHRS hastane randevu sistemini internet üzerinden kullanabildiğimiz gibi telefon ile arayarak da MHRS randevu sistemini kullanabilirsiniz. MHRS randevu sistemi hizmete açıldıktan sonra hastanelerde oluşan sıra ve kuyruklar son bulmuştur. Vatandaşlar MHRS randevu sisteminden aldıkları randevu ile randevu saatinde hastaneye giderek süre ve zaman kaybını da engellemiş olmaktadır. MHRS hastane randevu sisteminden online olarak internet üzerinden randevu alabilmek için ilk olarak MHRS internet sitesin giril yapmalısınız.

 
 
 

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

Ana sayfada bulunan Türkiye haritasından veya iller seçeneğinden randevu almak istediğiniz hastanenin bulunduğu şehri seçmelisiniz. Şehir seçme işlemi tamamlandıktan sonra karşınıza şehirdeki hastaneler çıkacaktır. Randevu almak istediğiniz hastaneyi seçerek randevu alma işlemine devam edebilirsiniz. Randevu almak istediğiniz hastaneyi seçtiğiniz zaman sağ tarafta hastane hakkında iletişim bilgileri açılacaktır ve hemen altında randevu al linki açılacaktır. Bu linke tıklayarak randevu alma işlemine devam edebilirsiniz. Sistem sizi merkezi hekim randevu sisteminin vatandaş giriş ekranına yönlendirecektir. Bu sayfaya T.C. kimlik numaranız ve parolanızı girdikten sonra son olarak güvenlik kodunu da girdikten sonra randevu alma işlemine devam edebilirsiniz. Sisteme giriş yaptığınızda sistem sizi randevu almak istediğiniz hastanenin klinik seçim sayfasına yönlendirecektir. Klinik seçim işlemi tamamlandıktan sonra son olarak hekim tercihinizi de sisteme belirtmelisiniz. Bu işlemlerin ardında sistem size uygun olan randevu saatlerini bildirecektir. Size uygun olan randevu saatini seçerek randevu alma işlemini tamamlayabilirsiniz. MHRS hastane randevu sistemine kayıtlı değilseniz ise randevu alabilmek için üye olmanız gerekmektedir. Vatandaş giriş ekranında bulunan yeni üye linkini tıkladıktan sonra kimlik bilgilerinizi girerek üyelik alma işlemini tamamlayabilirsiniz. T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, cinsiyet, doğum tarihi ve telefon numaranız doldurulması gereken yerlerdir. Bu bilgileri girdikten sonra 2 kere de şifrenizi girmelisiniz. Bu işlemlerin ardından kaydet linkine tıkladığınızda sistem sizi tekrar vatandaş giriş ekranına yönlendirecektir. Bu sayfaya T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi girerek MHRS hastane randevu sistemine giriş yapabilirsiniz.

MHRS hastane randevu sistemini internet üzerinden online olarak kullanabildiğimiz gibi bir de telefon ile arayarak da MHRS hastane randevu sistemini kullanabiliriz. ALO 184 randevu alma hattını arayarak randevu alma işlemine başlayabilirsiniz. Bu numarayı aradığınızda sizi bir operatör karşılayacaktır. Operatör ilk olarak randevu almak isteyen kişinin T.C. kimlik numarasını isteyecektir. Randevu almak isteyen kişinin T.C. kimlik numarasını operatöre verdikten sonra operatör bir süre onaylanması için bekletecektir. T.C. kimlik numarası onaylandıktan sonra operatöre randevu almak istediğiniz hastane, poliklinik ve hekim tercihlerinizi operatöre belirtmelisiniz. Bu tercihleri belirttikten sonra operatör uygun olan randevu saatlerini size belirtecektir. En uygun olan randevu saatini seçerek randevu alma işlemini tamamlayabilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum