Obezite ve Metabolik Cerrah: Fazla Su Beyni Zorluyor

Obezite ve Metabolik Cerrah: Fazla Su Beyni Zorluyor

Su hakkında dünden bugüne kadar son zamanlarda yapılan açıklamalar vatandaşları şaşırtmaya devam ediyor, özellikle son bir haftadır yapılan ''fazla su'' açıklamaları insanları şaşırtmaya devam ediyor.

Obezite ve Metabolik Cerrah Prof. Dr. Halil Coşkun bugün yaptığı açıklamaları sayesinde insanların eski zamanlarda en az günde 8 bardak su içmeleri ve en az 1.5 litre daha sonra 2.5 litre hemen arkasından ise en az 1 litre su içmelerine yönelik açıklamaların olduğunu ancak bu açıklamaların insandan insana fark gösterecek olması dolayısı ile insanların 8 bardak veya 1 litre su içmeye kendilerini zamanlamaması gerektiği eğer kendilerinde susuzluk hissediyorlar ise olabildiğince büyük bir bardakta herhangi bir litre hesabı yapmadan direkt olarak sularını içmeleri gerektiği ifade edilirken vatandaşların su içerken fazla su içmesinin ise daha fazla su alımına neden olmayacağı yeterince alınan sudan daha fazlasının gereksiz olduğu ifade edildi.

Su alımı konusunda bundan yıllar öncesinden beridir her bir uzman kendisi açıklama yapmış ve vatandaşlara zorla da olsa günde 2.5 litrelere varan su alımlarına zorlamışlardı. Nedeni hala daha açıklanmayan sebeplerle son zamanlarda uzmanların yeni araştırmalara dayandıkları su konuusnda insanların susadıkça su içmesinin yeterli olduğu ifade edilmeye başlandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.