Otizm Dostu Şehir Gaziantep Projesi eğitimleri başladı
Gaziantep’te “Otizm Dostu Şehir, Gaziantep Projesi” kapsamında merkez ve ilçelerdeki öğretmenlere, “Otizmli Çocuklarda Görülen Davranış Problemleri ve Başa Çıkma Yolları” eğitimi verildi.
Gaziantep’te başlatılan proje ile öğretmenlere, “Otizmli Çocuklarda Görülen Davranış Problemleri ve Başa Çıkma Yolları” eğitimi verildi.
Gaziantep’te “Otizm Dostu Şehir, Gaziantep Projesi” kapsamında merkez ve ilçelerdeki öğretmenlere, “Otizmli Çocuklarda Görülen Davranış Problemleri ve Başa Çıkma Yolları” eğitimi verildi.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Tohum Otizm Vakfı ortaklığıyla başlatılan proje kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullar ile özel eğitim okullarında görevli öğretmenlere eğitim veriliyor.
Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’ndeki eğitim seminerinde, engelliliğin evrensel bir olgu olduğunu söyledi.
Engeli sorununun bütün toplumların sorunu olduğuna dikkati çeken Çelebi, “Bir Çin düşünürü şöyle demiştir: Uzaklık mesafesi ne Çin’dedir ne Hindistan’da uzaklık mesafesi beyinler arası mesafedir. Ne zaman ki, beyinler arası mesafeyi çözerseniz ülkenizdeki bütün kesimlere ait olan sorunları çözmüş olursunuz.” dedi.
Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hülya Yıldız da, Gaziantep’in otizm dostu şehir seçilmesinden sonra otizmle ilgili yaptıkları etkinlikleri anlattı.
Konuşmaların ardından Özel Tohum Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Özgül Gürel ile vakfın Özel Eğitim Okulu Müdürü Profesör Dr. Bünyamin Birkan, sunum eşliğinde otizm, belirtileri, otizmli çocukların fark edilmesi, otizimli çocuklarda sıklıkla görülen davranış problemleri ve çözüm önerileri hakkında bilgi verdi.
Türkiye’de ilk defa Gaziantep’te uygulanıyor
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ‘Ulusal Otizm Eylem Planı, Otizm Dostu Şehir, Gaziantep projesi’ Türkiye’de ilk defa pilot il seçilen Gaziantep’te uygulamaya konuldu.
Proje, otizm konusunda farkındalık yaratmak, yerel aktörlerin kapasitesini geliştirmek, yerel düzeyde uygulanmasına katkı sağlayarak, aileler, eğitmenler, sağlık personelleri ile halka yönelik çeşitli farkındalıklar oluşturmayı hedefliyor.
Gruplar halinde gerçekleştirilen eğitim seminerlerinin belli aralıklarla verileceği belirtildi.
Öte yandan aile hekimleri ve çocuk doktorlarına yönelik de otizm konferansı verileceği kaydedildi. (İLKHA)