PMYO polis alımı sınav tarihi açıklandı!

PMYO polis alımı sınav tarihi açıklandı!

2 Bin 500 polis alımı için başvurusu kabul edilen polis adayları için parkur sınavı tarihi belli oldu. İşte PMYO polis alımı parkur sınavı tarihi!

Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) çoğunuzun bildiği üzere 2 Bin 500 polis alımını başlatmış ve başvuruda bulunan PMYO adaylarından başvurusu kabul edilenler için parkur sınavı giriş belgesi yayınlanmıştı. Peki 2017 PMYO polis alımı parkur sınavı ne zaman yapılacak? PMYO parku sınav tarihi belli oldumu? PMYO parkur sınavını geçmek için gerekli şartlar nelerdir? İşte detaylar...

PMYO parkur sınav tarihi 30 Haziran 2017 Cuma günü olarak açıklandı. PMYO polis adayları parkus sınavını geçmek için ter dökecekler. Birbirinden zorlu parkurlarda, komisyon gözetiminde yapılacak sınavda başarılı olan polis adayları PMYO (Polis Meslek Yüksek Okulu)'na girmeye hak kazanacak.

PMYO parkur sınavını geçmek için gereken şartlar nelerdir? Parkurun uzunluğu ne kadar?
Fiziksel yeterlilik sınavını geçmek için, 72 metre uzunluğundaki parkurun başarı ile tamamlanması gerekmekte. PMYO polis alımında parkur sınavında geçerli puanı alan adaylar başarılı olacak. PMYO parkur sınavında dijital fotoselli süreölçer sayesinde, hem aday hemde komisyon süreyi görebilecek. 

Parkur sınavında yapılacak olanlar nelerdir?
1- Adaylar parkurda ilk olarak adaylar fiziksel gruplara ayrılır ve parkur tanıtımı yapılır. Sırası gelen adayın ismi okunur ve aday kimliğini komisyona teslim eder. Kameraya gönerek kendisini tanıtan aday, parkura doğru dönerek sınava başlamak için kendini hazırlar.
2- Adaya ''Başla'' komutu verilir. Süre adayın komutu alması ile birlikte başlamış olacaktır.

3- Jimnastik sıçrama tahtası üzerinden 5 defa sağa, sola çif ayağı ile sıçarama hareketi yapacaktır. Aday istediği yönden (sağ-sol) sıçarama hareketine başlayabilecektir.

4- Uzunluğu 2.5 metre olan sıçrama tahtasının yerden yüksekliği 40 cm dir. Sıçarama tahrasının yere basılacak ayakları ise 52 cm genişliğindedir.

DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.