Ramazan'ı Şerif'in iki kahramanı İmamlar ve kadınlar

Allah teâlâ sizden razı olsun değerli hocalarım!

Belki bir çok kişi bilmez ama bu ayın huzurlu, güzel, ferah, dolu dolu ve ibadetle geçmesinde emeği geçenlerin başında hocalar gelmektedir.

Sabah namazı öncesinde camiyi açtılar, kimsenin orucuna zarar gelmesin diye ezanı dakikası dakikasına dikkatle beklediler. Günde bir bazı yerlerde iki cüz okudular. Yatsı namazı ve teravih ile gönlümüze ferahlık kattılar. Vaaz ve sohbetler ile bizleri mesrur ettiler.

Sayın hocalarım, hepiniz yoruldunuz. Allah teâlâ bu yorgunluğunuzu ibadet olarak kabul etsin. Hepinize müteşekkiriz.

Hızlı da kıldırdıysanız yavaş da kıldırdıysanız Allah teâlâ razı olsun! Özellikle de hatimle teravih kıldıran hocalarımızın yeri başkadır.

Allah teâlâ kadınlarımızdan razı olsun!

Saatler öncesinden iftar hazırlığı yaptılar. Yemeğin tadına tuzuna bakmadan, Allah'a tevekkül ederek güzel yemekler hazırladılar. Sahuru onlar hazırladı, onlar topladı. İftarı onlar hazırladı onlar topladı. Kadınlar nasıl güçlü varlıklar henüz çözülmüş değil. Oruç onların manevî gücünü daha da arttırıyor.

İnanıyorum ki mutfakta geçirdikleri zaman da onlar için bir tür ibadettir.

Herkes eşine, ablasına ve annesine bir teşekkür etsin. Onların bu ibadeti ifa etmemizde emekleri epey fazladır.

Ben tüm din görevlisi kardeşlerime ve Ramazan ayında güzel yemekler hazırlayan tüm kadınlara, kızlara, annelere teşekkür ediyorum.

Murat PADAK

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.