RAŞIT KÜÇÜK (1947 - 2022) (Alimin ölümü, alemin ölümüdür.)

Raşit Küçük hocamızı ilk defa 1980 li yıllarda çıkan İslam Dergisindeki yazılarından tanıdık. Sonra diğer güzel eserleri bize yol gösterdi. Bir heyet ile hazırladıkları Rıyazu’s-Salihin tercüme ve şerhi insanların en çok okuduğu kitaplar arasına girdi.

Makam ve mevkinin kendisini değiştirmediği nadir insanlardandı.

Her zaman nezaket, tevazu ve vefa sahibi ve olaylar karşısında dik duran bir ilim adamı idi. Bir çok üst görevde Hakka hizmetine devam etti. Marmara Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi Dekanlığı ve DİB. Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı bunlardan bir kaçıdır.

screenshot-14.jpg

İlim adamları 2 kısımdır:

1-Toplumun içinde yaşayanlar ve halka iyilik ve güzellikte (salih amel ve güzel ahlakta) rehber olanlar..

2-Kendi köşesinde yaşayan ve halka rehber olmayanlar.

Raşit Küçük hocamız birinci sınıf bir ilim adamı idi. Duruşu, konuşması ve hareketleri ile insanları etkilerdi ve rehberlik ederdi. Bundan sonra inşallah anıları, öğrencileri ve eserleri ile yaşayacaktır.

‎انا لله وانا اليه راجعون

(Biz yeryüzünde Allah için varız ve yine O’na döneceğiz.)

Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun..

(R. O)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.