Şeker Rahatsızlığı Olanların Bağışıklık Sistemi Zayıflıyor!

Şeker Rahatsızlığı Olanların Bağışıklık Sistemi Zayıflıyor!

Türkiye'de ve özellikle tüm dünyada aktif olarak yaygın bir rahatsızlık olan halk arasında şeker olarak anılan diyabet rahatsızlığının insanlar üzerinde direkt etkisinin bağışıklık sistemi üzerinde olduğu ifade edildi.

Uzmanların son yaptığı uyarılar ve açıklamalara göre eğer herhangi bir diyabet endişesi veya kesin olarak konulmuş bir diyabet tanısı mevcut ise şeker hastalığında iki kat daha fazla zayıflayan bağışıklık sisteminin korunması için bir takım önerilerin ve uyarıların dikkate alınması gerektiği konusunda hemfikir olunduğuna değinildi.

Uzmanlar şeker hastası vatandaşların yiyecek ve içecekler konusunda daha dikkatli davranması sadece şeker sorunu dolayısı ile değil genel olarak şeker dolayısı ile özellikle C ve E vitamini gibi vitaminsel ürünleri fazlası ile tüketmeleri gerektiğine, ancak fazla vitamin yerine normal değerlerde vitamin tüketmelerinin daha uygun olacağına değinerek bu konuda bir takım önlemler alınması gerektiğine değinildi. Uzmanlara göre şeker sorunu yaşayan bir vatandaş sorununu gidermek ve en az şekilde şeker rahatsızlığından bağışıklık sistemini etkilemek adına bir takım önlemler alması ve bunların arasında en çok kış aylarında C vitaminine dikkat etmesi gerektiğine değinildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.