Suudi Arabistan'da maç oynama fikri kimden çıktı?

Suudi Arabistan'da maç oynama fikri kimden çıktı?

Fatih Altaylı yazısında Suudi Arabistan'da Süper Kupa oynama fikrinin kimden çıktığını açıklamıştı.

Suudi Arabistan'da maç oynama fikri kimden çıktı?

Fatih Altaylı yazısında Suudi Arabistan'da Süper Kupa oynama fikrinin kimden çıktığını açıklamıştı.

"Fikir Ali Koç'tan geldi"

Altaylı, Süper Kupa fikrinin Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan çıktığını söylemişti.

Altaylı, Ali Koç'un TFF Başkanı'na maçın Suudi Arabistan'da oynanması durumunda kulüplerin ciddi bir gelir elde edeceğini söylediğini aktarmıştı.

"Bir itirazınız olamadı mı?"

Fatih Altaylı açıklamalarında şunları kaydetmişti:

Bu hafta sonu bir restoranda Türkiye Futbol Federasyonu’nun önemli sponsorlarından birinin patronu ile karşılaştım. Yıllardır tanıştığımız için biraz sohbet ettik. Haliyle laf futbola, milli takımın başarısına ve oradan da Suudi Arabistan’da oynanacak kupa finaline geldi.

Futbolun en önemli sponsorlarından biri olarak bu maçın Türkiye’de oynanmasına yönelik bir talebiniz ya da en azından bir itirazınız olmadı mı?” diye sordum.

"Nereden çıktı bu Suudi Arabistan işi? dedim"

Bizim sponsor olarak bu işlere karışma hakkımız yok. Ama elbette bir vatandaş olarak, milliyetçi bir vatandaş olarak bunu Federasyon Başkanı’na sordum.

Nereden çıktı bu Suudi Arabistan işi?” dedim. “Ali Koç önermiş” dedi. “Anlamadım” dedim. “Ali Koç’un önerisiymiş” dedi ve anlattı.

"Avrupa takımları Suudi Arabistan’da maç veya turnuva oynayarak çok ciddi gelir elde ediyorlar"

Ali Koç Federasyon Başkanı’na “Avrupa takımları Suudi Arabistan’da maç veya turnuva oynayarak çok ciddi gelir elde ediyorlar. Biz de en azından kupa finalini orada oynayarak iyi bir gelir elde edebiliriz. Bunu planlarsanız çok iyi olur” demiş.

Federasyon da Ali Koç’un bu önerisi üzerine Suudilerle görüşmeye başlamış ve Süper Kupa Finali böylelikle Suudi Arabistan yolcusu olmuş.

Maalesef bu provokasyonla Türkiyeme büyük darbe vurdular.

Evet ben konuya Başka bir açıdan yaklaşmak istiyorum bizim Memleketimizde mankurtlaşmış batılılaşmış önemli bir kütle var..
Bunu daha evvel hocam yazmıştım, bu kütle Ortadoğu ile iyi ilişkiler istemiyor..
Araplarla iyi ilişkiler istemiyor..
Yayınlarına bakın, Sürekli Arap karşıtlığı var..
Ben olayın arka planını tam bilmiyorum.. o itibarla olayın analizini değil genel bir analiz yapıyorum..
Mesela Katar Türkiye'de yatırımda 17.sırada bir ülke ancak Türkiye'nin Katar'a satıldığı söyleniyor..ama Türkiye'de en çok yatırım yapan batılı ülkenin Hollanda ve İngiltere olduğunu hep beraber biliyoruz, Onlara bir şey denmiyor..
????"Bu maç oynansaydı Türkiye Arap ilişkileri daha iyi olacaktı, ülkemiz daha çok tanınacaktı, ihracat daha çok artacaktı, Arap nüfusu dünyada 345 milyondur, 20'nin üzerinde ufaklı Büyüklü Arap ülkesi var.. Sonuç olarak Arap sermayesi batıda, İngiltere'de, Amerika'da ve Fransa'da..
Libya'nın 150 milyar doları Fransa'da ve diğer
Batı bankalarında kayboldu.
????Maalesef batılı emperyalistlerin Türkiye içinde güçlü kolları var.. Bunlar harekete geçiyor, hiçbir zaman Ortadoğu ile Araplarla iyi ilişki içinde olmamızı istemiyorlar, bugüne kadar da başardılar.. maalesef..
Evet bu öyle bir zihniyet ki ????Kudüs'ten bize ne diyor.. ????Hamas'tan bize ne diyor..
????Bu Arapların Savaş diyor. "Evet batıdaki Hristiyanların dahi protesto yaptığı bir soykırıma, buradan destek yapılıyor..
????Maalesef ülkenin içinde böyle bir kütle var..????
"Ben her zaman söylüyorum, Türkiye'deki Müslüman nüfusun en fazla %70 olduğunu söylüyorum..
%30 İslam'ın dışındadır.."
????Bu bir sosyolojik tespittir, Aynı zamanda da İslam'a karşı bir duruş var..
Saygı da göstermiyor, bu bizim sosyolojik yapımızdır maalesef

Haber Yorum: Arafat Avcı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.