Mehmet Emin PARLAKTÜRK

Mehmet Emin PARLAKTÜRK

Tepkilerde "Hayır" var!

Ankara Melike Hatun Camii İmam Hatibi'nin gündem olan konuşmalarındaki üslubunu beğenirsiniz, beğenmezsiniz, bu ayrı bir konu.

Elbette, daha yumuşak bir dil, daha müjdeci bir üslup, daha sevdirici bir davet metodu kullanılabilir, ben de katılıyorum. Ama bunlar dikkat çekmiyor, gündem olmuyor!

Ne zaman ki, mayın tarlalarına girip zülfiyare dokunan ve sinir uçlarıyla oynanan sert konuşmalar yapılıyor, haliyle bunlar dikkat çektiği ve tartışmaları da beraberinde getirdiği için gündem oluyor ve öteden beri İslam'a ve Müslümanlara karşı kin besleyen kişi ve kuruluşlar "iyot" gibi hemen açığa çıkıyorlar! Bu konuşmalar, bir nevi "turnusol kağıdı" görevi ifa ediyor.

Bu sebeple ben, bu gelişmelerde mutlaka bir "hayır" vardır diyor ve bu tartışmalardan faydalı neticeler çıkacağına inanıyorum.

Neden mi?

Çünkü, bu tür çıkışlar ve ardından oluşan tepkiler, çoğu insanların uyanmasına ve bilinçlenmesine sebep olabiliyor.

Bakınız, her zaman olduğu gibi bu günlerde de, CHP ve onun temsil ettiği zihniyete mensup kişi ve kuruluşlar, bu dini irşat ve vaazlardan sonra topyekûn ayağa kalkmış ve cephe almış durumdalar.

Bu şunu gösteriyor:

Demek ki, CHP zihniyeti tekrar iktidar olursa 1946 öncesinde yaptıklarını aynen tekrarlamak için her türlü imkanı yine kullanacaklardır! Bu kesin.

O günden bugüne zihniyetlerinde en küçük bir değişme olmamış! Din ve dindarlara karşı düşmanlıkları aynı şiddette devam ediyor.

CHP zihniyetinin iktidarlarında, İslam'a ve Müslümanlara, Milli kültürümüze ve manevi değerlerimize neler yapıldığını sıralamak, bu sayfaya sığmaz. Merak edenler internetten bu dönemlere bakabilirler.

Orta yaşlılarımız 28 Şubat sürecinde yaşananları az çok hatırlarlar ama toplum hafızası zayıf olduğundan unutulmuş da olabilir. Yeni nesil zaten ne 1946 öncesinde ne de sonrasında yaşananları hiç bilmez.

O açıdan, bu tür tartışmalar hafızalarımızın canlanmasına ve geçmiş tarihimizi yeniden gözden geçirmemize vesile olacaktır.

Her şeyde bir hayır vardır. Ümitvar olunuz.

"Mevla görelim neyler,

Neylerse güzel eyler."

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.