Tuncel Kurtiz'in 3. Ölüm Yıldönümü

Tuncel Kurtiz'in 3. Ölüm Yıldönümü

Usta sinema ve tiyatro sanatçısı Tuncel Kurtiz ölümünün 3.yıldönümünde anıldı.

Bazıları ölür ama gönüllerde yaşamaya devam eder.Onlardan biride sinema ve tiyatro sanatçısı Tuncel Kurtiz,27 Eylül 2013'te hayatını kaybetti.

Kurtiz,1 Şubat 1936'da İzmit'te doğdu.İlk oyuculuğunu 1959'da Dormen Tiyatrosunda başlamıştı ve ardından sinema filmerinde yerini aldı.1981'de Nurettin Sezer ile beraber oynadığı Gül hasan filmi Antalya Altın Portakal Film Festivailnde en iyi senaryo ödülünü aldı.Oyunculuğa başladığı günden beri yol arkadaşıda Yılmaz Güney oldu.İki usta oyuncu Duvar filminde beraber oynadılar.Filmden bir yıl sonra ise Yılmaz Güney'i kaybetti.

Kendi zamanında,işçi ve emekçinin yanıdaki duruşuyla dikkatleri üstüne çekti.2000'lerde ise dizilerde yer almaya başladı.Hacı,Asi,Güz Sancısı ve Ezel dizilerinden başrollük yaptı.2010 yılımda Tuncel Kurtiz ve Dostları programını yaptı.Aynı yılın sonlarında ise BBC'de beglesel seslendirdi.2011'in Ekim ayında Altın Portakal Festivali'nde Yaşam Boyun Önur ödülüne layık görüldü.

Usta oyuncu,ölümüne yakın Kaz Dağları'nda yaşamaya devam etti.Eylül akşamında hayata veda eden usta sanatçı,Kaz Dağları'nda defnedildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.