Türk Sanat Müziği'nin Zeki Müren'i Sanat Güneşi Batalı 20 Yıl Oldu

Türk Sanat Müziği'nin Zeki Müren'i Sanat Güneşi Batalı 20 Yıl Oldu

Son yıllarını geçirdiği Bodrum'daki evi müze olan Zeki Müren'in ölümünün 20.yılında konser ile anılacak.

TRT İzmir Televizyonu'nda Müren adına düzenlenen törende geçirdiği kalp krizi sonucu jhayata gözlerini yuman , sanat güneşi Zeki Müren, ölümünün 20'nci yıldönümünde anılacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bodrum Belediyesi'nin destekleri, Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı'nın organizasyonuyla, Türkiye genelinde düzenlenen etkinliklerde Zeki Müren'in ölüm yıldönümü olan 24 Eylül'de Bodrum'da yapılacak bir tören ve Türk sanat müziği konseriyle tamamlanacak.

Balmumu Heykeli Sergiye Açılacak

Etkinlikler,Zeki Müren'in Bodrum Kumbahçe Mahallesi Zeki Müren Caddesi'nde müze olan evinde başlayacak.Mevlitten sonra balmumu heykeli hayranları için sergiye açılacak.Etkinlikler saat 20.00'de Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde düzenlenecek olan Türk sanat müziği konseri ile tamamlanacak. 

CHP'li Beledi Başkanı Mehmet Kocadon,Zeki Müren için sadece sanatı ve müziğiyle değil karakteri ile de Bodrum'u tanıtan Bodrum'un en önemli değerlerinden biri olduğunu söyledi.Ve açıklamalarına şöyle devam etti; "Örneğin her gün denize gittiği Bardakçı Koyu, Paşa Koyu olarak anılır. Bodrum'da yaşadığı yıllarda hiçbir zaman halkından, tatilcilerden kaçmadı, halkla ve turistler ile iç içe bir yaşam geçirdi, burada çok mutluydu. Zeki Müren Caddesi, Bardakçı Paşa Koyu, Paşa Tarlası plajı hep onun isimleri ile anılıyor. Böyle bir sanatçı bir daha gelmez. Bodrum, Bodrumlu sanat güneşini asla unutmaz. Müren öleli 20 yıl oldu ama o hala bizim içimizde. Bodrum'un her köşesinde yaşıyor. Anma töreninin en iyi şekilde geçmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.