ÜÇ MUCİZE

Hayatın kendisi mucize.. Gençlere bu hayatı ve fizik, kimya ve biyoloji kanunlarını iyi anlatmamız gerekiyor. Onlar zannediyor ki, bu sistem kendi kendine işliyor. Halbuki bir hücre yada bir atom bile bir mucize... Çocuğun anne karnında gelişimi bir mucize. Bizim haberimiz yok ama, anne karnında kıyametler kopuyor. Bu sistemin sürekli devam etmesi mucize... Bizim yaşamamız.. Her şey..

Ateşin yakması da bir mucizedir, yakmaması da.. Ateş yakmadığında sıradışı olduğu için insanlar şaşırıyor.

Bunlar kainatın işleyişi ve sistemi açısından mucizedir ki Allah’ın varlığı ve tek olduğunu ispat eder. Çünkü sistem ve fizik kanunları her yerde aynı.

Ayrıca Peygamberlerin ve Hz. Peygamber’in sıradışı ve insanları aciz bırakan iki mucizesi daha var:

İmam Maturidi, Kitabu’t-Tevhid isimli kitabının Nübüvvet bölümünde; Hz. Peygamber’in risalesini ispat eden iki tür mucizeden bahseder. 1-Hissi mucizeler (ayın ikiye bölünmesi, su ve yiyeceğin çoğalması vs..)

2-Akli mucizeler: Kur’an ve Hz. Peygamber’in tavrı, duruşu ve yaşayışıdır.

Önceki peygamberlerin de hissi mucizeleri vardı ve bunlar hayatlarında gerçekleşmişti. Ama Hz. Peygamber son peygamber olduğu için ona mucize bir kitap verildi ve bu mucize iki yönden bütün çağlara meydan okudu. a-Benzeri yapılamayacak, b-Kıyamete kadar tahrif olmayacaktır, Allah’ın koruması altındadır.

Dolayısıyla Kainat mucizesi ile tevhid inancı,

Hz. Peygamber’in hissi ve akli mucizeleri ile de risalet inancı ispat edilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.