Çocuk ve cami dediğimizde aklımıza, ne yazık ki çok güzel görüntüler gelmiyor

Çocuklara kaba davranan, onların dilinden anlamayan hocalar, çocukları azarlayan, hatta camiden kovan öfkeli ihtiyarlar aklımıza geliyor.
Bunda, cami ile arası iyi olmayan medya çevrelerinin oluşturduğu olumsuz algının yanında, böyle yanlış davranan hocaların ve yaşlı cami cemaatinin de etkisi var elbette...
Ancak son yıllarda bu algı, pedagoji eğitimi almış, çocukların dilinden anlayan, iletişim becerisi yüksek, güler yüzlü sevimli hocalar sayesinde çok değişti. 
Çocuklar camiyi seviyor, cami de çocukları.
Çocuksuz cami, vahasız çöle benzer.
Server Gençlik Topluluğu, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onaylı gönüllülük esasına dayalı olarak, yarıyıl tatili için bir etkinlik düzenliyor.
Etkinliğin en çok sevdiğim tarafı, bütün mesajlarının çocukça olması, çocukların dilini yakalanması oldu.
Çünkü ülkemizde maalesef din dili, hem "ağır-ağdalı" hem de çok yetişkin bir dil. 
Diyanetin ve ilahiyat fakültelerinin, çocukların ve gençlerin dilini yakalayabilen bir din dili oluşturamadığı bir gerçek. 
"Haydi Çocuklar Camiye" etkinliğinin gerek tanıtım klibinde, gerek müziğinde, gerekse afişinde, çocukların seviyesini yakalamış bir din dili kullanılıyor. 
Etkinliğin kurgusu, yarışmalar ve ödüllerle, çocukların duygularına hitap edebilen, onları motive edebilen bir şekilde tasarlanmış. 
Çocukları, tv ekranlarından, cep telefonlarından, yutubırların küfürlü ve seviyesiz esprilerinden, AVM'lerden kurtarıp, onları, duygusal ve ruhsal olarak geliştiren böyle bir etkinliğe getirmek büyük başarı.

Etkinliğin faydaları:
- Temel dini bilgileri öğrenmek ve uygulamak
- Allah ve Peygamber (sav) sevgisini geliştirmek
- Çocukların sosyalleşmesine katkıda bulunmak
- Birlikte yaşama becerisi kazanmak
- Öz disiplin sahibi olmak
- Zaman kullanımı becerisi kazanmak
- Ekip ruhu kazanmak
- İletişim becerilerini artırmak

Bu nedenle, bu etkinliğe emeği geçenleri tebrik ediyorum. 
Ayrıca, bir de öneri de bulunmak istiyorum. Şiddetin okullarda, çocuklar arasında bile çok arttığı şu günlerde, etkinlik çerçevesinde çocuklara, "merhamet eğitimi" de verilmesini öneriyorum.
Mesela bu çerçevede, camiye gelen çocuklarımıza, şu soğuk kış günlerinde, kuşlar için kuş yuvaları, kediler için kedi evleri yaptırmazlar mı?

cocuk-ve-cami-dedigimizde-aklimiza,-ne-yazik-ki-cok-guzel-goruntuler-gelmiyor.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.