Tevil avcıları!

Kendileri, hepimizin başarılı olması için duacı olduğumuz siyasi hareketin ve liderinin yaptığı her icraatın kayıtsız şartsız hınk deyiciliği rolüne soyunmuş tipolojilerin; başkalarının şu veya bu icraat hakkında kendi indi mülahazalarına binaen yapmış olduğu itiraz ve eleştirileri "muhalefetin ekmeğine yağ sürer, karşı tarafın işine yarar, Fetö ağzı bunlar, karşı taraftakilere koyun olmadığını ispatlama çabası" olarak yaftalayanların neler hissettirdiğine dair mukaddime...

Herhangi bir konuda farklı düşünme ve düşündüğü şeyi ifade etme karşısında islamın kardeşlik hukukuna uygun bir şekilde: "Kardeşim bence bu konuda yanlış düşünüyorsun, bak şöyle şöyle bir durum da var..." gibi uyarıcı bir dil yerine yukarda ifade ettiğim gibi dışlayıcı, düşmana koz veren, karşı mahalleye özenen eziklermiş gibi çoğu da eski komünist mahalleden devşirilmiş stalinstler gibi saldırganlaşanlara rağmen bu mahalleden taşınmaya niyetimiz yok.

Bu mahalleyi korkak, sadece ve sadece mekansal, makamsal, parasal menfaatlerinin dürtü ve içgüdüleriyle davranan ruh hastalarına bırakmaya niyetimiz de yoktur. Artık değil onlarla aynı sosyolojik mahallenin insanları olmak aynı siyasi partiye oy vermeyi bile zûl kabûl ettiğimiz insansız gövdelere rağmen buradayız. "Bir oy verdin ve senin adına herşeyi yapabilirler artık karışamazsın" diyecek kadar, "kocan kadar konuşa" nazire yaparcasına "oyun kadar konuş" diyebilecek kadar pervasızca haddini aşanlara rağmen buradayız ve onları rahatsız etmeye de devam edeceğiz.

Birilerine ispat edilecek sevimlilik gösterisi için değil; öbür tarafta "benim Resûlüme bile dünya işlerinde vermediğim sonsuz siyasi krediyi falanca lidere nasıl verdin? sorusuna muhatap olmamak için yanlış gördüğümüz herşeyi söyleyeceğiz.

Bunu söylerken bizim yanlış ve doğrularımızın da indi ve subjektif olabileceğini tabii ki kabûl ediyoruz ama eninde sonunda acizane bizim doğrularımız.Ve biz Ahmetin Mehmet'in doğrularından/yanlışlarından değil kendi doğrularımızdan/ yanlışlarımızdan sorumluyuz. Umarım ne demek istediğimiz, meramımız anlaşılmıştır...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.