Lityum Piller nasıl doldurulmalıdır? Kullanım ömürleri ne kadardır?

Lityum Piller nasıl doldurulmalıdır? Kullanım ömürleri ne kadardır?

Lityum pilleri için sürekli %100 doldurmak ve sürekli %20 altına inmek zararlıdır, en fazla %90 en az %20 , ideal olanı evde şarj varsa imkan varsa %50-%90 arası doldurup gezmek, ama ihtiyaç olduğunda arada bir %100 yapmanın sakıncası yoktur..

Lityum pilleri için sürekli %100 doldurmak ve sürekli %20 altına inmek zararlıdır, en fazla %90 en az %20 , ideal olanı evde şarj varsa imkan varsa %50-%90 arası doldurup gezmek, ama ihtiyaç olduğunda arada bir %100 yapmanın sakıncası yok, sürekli %100 doldurursanız batarya kurur ve ömrü azalır, ayrıca sürekli hızlı şarj kullanmakta lityum batarya ömrünü azaltır

Lityum pillerinin ömrü kötü kullanımda1000 kere şarj, iyi kullanımda 2000 kere şarj

Diyelim 3 günde bir şarj ediyorsunuz 365/3=122 kere şarj 1 yılda , 2000/122=16 yıl sorun yaşamazsınız, eğer kötü kullanırsanız bu süre 8 yıla inecek.

Araç pillerinde yedek blokler var, zamanla bozulan pil bloklerini devre dışı bırakıp yenileri aktifleştirir. Mesela normalde her araç lityum pili 5 yılda 2.3% verimlilik kaybı yaşar ama yedekteki blokler sayesinde bu kaybı araç sahibi hissetmez

DİKKAT: TOGG şarj menüsünde ayar kısmında batarya şarj etme limit ayarlanan yer var, ordan %90 limit ayarlarsanız, dolmasını kontrol etmenize gerek kalmaz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.