Yerli Hibrit Otomobil ne oldu? Honda’yı satın alan Habaş ne yapıyor?

Yerli Hibrit Otomobil ne oldu? Honda’yı satın alan Habaş ne yapıyor?

Üç yıl oldu. Ortada bir şey yok. Honda’yı satın alan Habaş ne yapıyor? Hala firmadan bir açıklama bekleniyor..

1997 yılından 2021 yılına kadar Türkiye’de Civic modelini üreten Honda, yaklaşık 2 yıl önce Çayırova’daki fabrikasını kapattı ve Türkiye’den çekildi. Fabrikayı arazisiyle birlikte kısa adı HABAŞ olan Habaş Sınai ve Tıbbi Gazlar İstihsal Endüstrisi Anonim Şirketinin sahibi Mehmet Rüştü Başaran satın aldı.

HİÇ AÇIKLAMA YAPMADILAR

Kartepe Dumlupınar Mahallesinde de devasa bir fabrikası bulunan milyarder iş adamı Başaran’ın bu fabrikada ne yapacağı büyük merak konusuydu. Gazeteler “Hibrit araç” üretileceğini yazdı, “kamyon üretecek” denildi ama HABAŞ yetkilileri bugüne kadar hiç resmi açıklama yapmadı, kamuoyunu bilgilendirmedi.

İNGİLTERE’DEN MAKİNELER SATIN ALMIŞTI

Mehmet Rüştü Başaran, tam 2 yıl önce İngiltere’de kapanan Honda fabrikasının makinelerini satın aldı, Türkiye’ye getirdi. Ama o makineler hala kullanılmıyor. Neden kullanılmadığı ya da herhangi bir yerde kullanılıp kullanılmayacağı da bilinmiyor.

HER AY MAAŞLARINI ÖDÜYOR

Başaran, Honda kapanırken bazı çalışanlarına teklif götürdü, onları kendi grubuna transfer etti. Tüm çalışanları işlerine düzenli olarak gidiyor, maaşlarını her ay tıkır tıkır alıyor. Ancak iki yıldır fabrikada hiçbir şey üretilmiyor. Çalışanlar ne olduğunu ve olacağını da bilmiyor.

SADECE KARASÖR MONTAJI

Çayırova’daki fabrikadaki tek yenilik, İzmir'den gelen kamyonlara karasör montajı yapılması. Bu nedenle fabrikaya sıra sıra kamyonlar geliyor. Ama başka da bir aksiyon olmuyor, görülmüyor, bilinmiyor.

PRES İNŞAATI BAŞLAMIŞ

Öte yandan fabrikada pres bölümü için inşaatın başladığı ifade edilirken, fabrikanın sadece pres bölümü ile nasıl bir yol haritası oluşturacağı ise bilinmiyor. Kocaeli devasa fabrikanın bir an önce kente ve ülkeye kazandırılmasını bekliyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.