Hüseyin YILMAZ

Hüseyin YILMAZ

Bahçeli, Topal Osman, Bediüzzaman ve İskilpli Âtıf Hoca!

Devlet Bahçeli, enteresan çıkışları, matematik hesap ve formülleri olan tuhaf bir siyasetçi! Kabul etmek gerekir ki, çoğu zaman sadece dikkat çekmeye muvaffak olmakla kalmıyor, gemisini de kayalıklara bindirmeden yüzdürmeye devam edebiliyor...

Birkaç gün önce yaptığı çıkış ise tam "kel alâka" gibi görünse de, hakikatin ne olduğunu zamanla öğreneceğiz.

Bahçeli, merhum Ali Şükrü Beyi katleden Topal Osman için İade-i İtibar talebinde bulunmuş. Hayır, hayır; öyle sözün gelişi değil, Meclis'e kanun teklifi vererek yapmış.

Topal Osman cinâyetini yazdığımda henüz otuz yaşında idim. İnkılab Kurbanları adlı kitabımda yer alan bu hikâyenin künhüne vâkıf olmak için aylarca uğraşmış, Giresun ve Trabzon'a gitmiş, hem Topal'ın hem de Ali Şükrü Beyin akraba ve yakınlarından onlarca kişi ile görüşmüş, ilgili bir çok kitabı gözden geçirmiştim.

Bu karanlık hikâyede iki şey öne çıkmıştı. Birincisi, Giresun'da görüştüğüm Topal'ın bir torunu, "Dedemle Ali Şükrü Bey arasında hiçbir husumet yoktur. Aksine hemşeri ve dostturlar. (Öyle olmasa Ali Şükrü Bey, Topal'ın dâvetine kanıp yalnız başına onun evine gidip hayatından olmazdı. H.Y.) Bir şey var ki, dedem Atatürk'ün emir ve isteklerine uyan adamdır!" (Bu son söz, mahkemede karşıma hep çıkarıldı. H.Y.) diyordu.

Hikâyenin ikinci öne çıkanı ise, Topal'ın yaralı ele geçirildiği çatışmada bulunmuş adamlarından biri ile Kurbağalı Park'da görüştüğümde söyledikleri idi. Evinde görüşmeye korkan, askeriyedeki oğlunun başına bir şey gelir endişesi taşıdığı için parkta görüşebildiğim bu zât ise, "Osman Ağa o çatışmada ölmedi, yaralı ele geçirildi ve yarası hafifti. Onu derdest eden manga yolda öldürdü, silâh sesleri bize kadar aksetti!"(Detayları İnkılâb Kurbanlar'ında bulabilirsiniz. Linkini aşağıya bırakacağım. H.Y.) diyordu...

İşte Bahçeli'nin iade-i itibar istediği Topal Osman bu...

Yine de Bahçeli çok hakperest ise, kendisine iade-i itibar talebinde bulunacağı çok isim verebilirim ama şimdilik iki isimle iktifa edeyim: Lideri Albay Türkeş'in de faillerinden olduğu altmış darbesinin bir alçaklığı olarak naaşı kabrinden çalınan ve nerede olduğu devlet sırrı kudsiyeti ile saklanan Üstad Bediüzzaman Said-i Nursî ile şapka mazlumu şehid İskilipli Âtıf Hoca!

Sayın Bahçeli'nin ne kadar milletin değerlerine sâdık ve vatanperver olduğunu hep birlikte göreceğiz.

bahceli-topal-osman-bediuzzaman-ve-iskilpli-atif-hoca.jpgbahceli-topal-osman-bediuzzaman-ve-iskilpli-atif-hoca-001.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.