Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK

Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK

Gündemden bir demet

Fransa, nükleer reaktörlerinde kullandığı uranyumun yüzde 30’unu Nijer’den çıkarıyor ve Nijer’in yüzde 90’ı elektriksiz yaşıyor”… Sömürgecilik,hiç bu kadar iyi anlatılamazdı.

Bilemiyorum hatırlayanvar mı? Hafızamızı biraz yoklasak… Bugün Rusya ile savaş halindeki Ukrayna ordusu, 2003 yılında Irak'ı, 2011'de ise Libya'yı işgal eden ordular arasındaydı.

Görüyorsunuz değil mi? Rusya ile Ukrayna savaşta… Sonuçtaitibariyle, bunlardan biri kaybedecek…Bu kesin… Ülkemizde ise Reis ile Zincir Marketler savaşta… Az kaldı az… Cumhuriyet tarihimizin en bolluk zamanı iken, Zincir Marketlerin (3 harfli zombiler ve benzeri türevleri zincirler), halkımıza yaşattıkları suni kıtlık son bulacak, zincirlerin her sektördeki tekelleri kırılacak ve Reis’e ve halkımız, bunda da galip geleceklerdir. Bilir ve inanırız kihiçbir zulüm sonsuza kadar devam edemez.

Ne garip! Bizim insanımız, nasıl oldu da böyle oldu? ‘Kıtlık’ olursa, ‘aç kalırız korkusu’nu kimler pompaladı da bir kısım insanlarımız dolmuşa geldi?? Geçtiğimiz günlerde gördük ki, kıtlık olacak diye, marketlere hücum ederek, 10 teneke Ayçiçek yağı alanlar oldu. Yazıklar olsun.Hayvan açken, insan tokken kudurur” derler. Bu söz galiba çok yerinde… Para olmasa 10 teneke yağı birden alamaz ki… Para var ama ahlak yok… Nasıl oldu da bir yaygaranın arkasından koştuk,anlamak mümkün değil… Bu insanlar, rızıklarının kesileceğinden korktukları kadar, Rızkı veren Allah’tan korksalardı,belki de bu görüntüleri yaşamazdık. Halen Rusya ile savaş halindeki Ukrayna’da bile, marketlere böyle bir hücum olmadı.

Hatırlamakta ve hatırlatmakta fayda var… Türk tarihinin unutulmaz kara lekelerinden 28 Şubat Ceberut Dönemi’nde, askerle işbirliği yapan, ‘demokrat’ Demirel Ailesi bankalardan 4 milyar dolar çaldı. Yahya Murat Demirel, 1,5 milyar dolar; manevi evlât Cavit Çağlar, 1,5 milyar dolar ve Şevket-Hacı Ali-Murat Demirel 1 milyar dolar... O karanlıkdönemin Türkiye'ye maliyetinin tam 291 milyar dolar olduğu hesaplanmış. Türkiye 28 Şubat ile birlikte ilk defa ‘Postmodern Darbe’ ile de tanıştı. '1000 yıl sürecek' dedikleri bu alçak girişim, beraberinde getirdiği ağır siyasi ve insani tahribatının yanında, Türkiye’ye tam 291 milyar dolar kaybettirdi. 23 banka, kendi sahipleri tarafından soyuldu ve batırıldı. Demirel ailesi de bu soygun furyasında bankalardan 4 milyar dolar çaldı. O dönemde kendilerini ‘5’li Çete’ olarak adlandırdıkları bilinen TOBB, Türk-İş, TİSK, DİSK ve TESK, ülke ekonomisinin tekerine çomak sokmakla meşguldü.

Hatırlıyor musunuz? Irak’ın işgali sırasında, Ukrayna,oradaki insanları öldürmek üzere ABD yanında 5000 asker göndermişti. Bunların orada öldürdükleri insan (çoluk-çocuk-yaşlı-geneç ve asker)sayısını Allah bilir. Diğer taraftan Libya’nın işgali sırasında da Ukrayna asker göndermişti. Etnik köken itibariyle Yahudi olan Başkan Zelenski, İsrail- Filistinçatışmalarında İsrail lehine ağıtlar yakmıştı. Batı Dünyası, Ukrayna dâhil, sarı saçlı, mavi gözlü insanların ölümleri yadırgıyorlar. Bir türlü kabullenemiyorlar. Bakın Ukrayna eski Baş Savcı Yardımcısı David Sakvarelidze ne diyor? “ Bu (mavi gözlü sarı saçlı insanların öldürülmeleri) benim için çok duygusal…Çünkü mavi gözlü sarı saçlı Avrupalıların her gün Putin’in füzeleriyle öldürüldüklerini görüyorum. Irak’ta, Myanmar’da, Suriye’de, Afganistan’da, Türkistan’da, hatta Afrika’da da insanlar öldürülüyor olabilirler. Onlar sarı saçlı ve mavi gözlü değiller ve Müslümanlar… Hatta siyahiler insan bile sayılmazlar. Ukrayna LideriZelenski, bir konuşmasında, Putin’e hitaben, diyor ki: Yerle bir olan evleri unutmayacağız, insanlarımızın ve çocuklarımızın üzerlerine fırlatılan füzeleri de… Ahhh, ah… Keşke aynı duyarlılığı, İsrail’in Filistinlerin evlerini dozerlerle yıktıkları ve onları zalimce bombaladıklarında da gösterseydiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.