BAŞARILI OLMANIN KURALI VARDIR

Başarı kişiye ve topluma göre değişiyor. Kimine göre, para kazanmak başarı sayılıyor. Kimine göre, makam sahibi olmak. Şan-şöhreti, tercih edenler de var.

Bana göre başarılı olmak, hiç kimseye muhtaç olmadan özgür şekilde yaşamaktır.

Başarılı olmanın kurallarını, aşağıdaki şekilde sıralayabiliriz.

1. Her şeyin başı sağlıktır. En büyük hazinemiz sağlıktır. Onu ne pahasına olursa olsun korumalıyız. Sağlığını kaybeden kişinin, başarılı olmasının anlamı yoktur.

2. Ikinci sırada çalışma var. Çalışmada hedefimiz verim olmalıdır. Verim ise disiplin ile alınıyor. Disiplinli bir çalışma olmadan başarılı olunamıyor. Almanların başarısı disiplinden geliyor.

3. Anahtarı kırmayacağız. Kilidi zorlayacağız. Zorlama hiç bir zaman anahtarı kıracak dereceye ulaşmayacak. Bu durum her konu için geçerlidir. Sağlık için geçerlidir. Aile hayatı için geçerlidir. Iş hayatı için de geçerlidir.

4. Geçmişten ders alacağız. Geçmişi değiştirmek mümkün değil. Geçmişi bir tarafa bırakacağız. Ders almakla yetineceğiz. Bu günü yaşayacağız. Geleceği programlayacağız.

5. Bilgi ve eğitime önem vereceğiz. Bildiğimiz işi yapacağız. Bilgilenmeden yatırım yapmak yok. Bilgilenmeden fikir üretmek yok. Bilmediğimizi, bilenden öğreneceğiz.

6. Ayağımızı yorgana göre uzatmak şart. Gelirimizden daha az tüketeceğiz. Tüketim amacıyla borçlanmak yok.

7. Akıllı insanlar ile arkadaşlık kurmalıyız. Mümkünse dostluk. Sosyologlar şu gerçeği saptadılar. Insan, arkadaşlık ettiği 5 kişinin ortalamasıdır.

8. Bize zarar verecek ya da üzecek her türlü olay ve kişilerden uzak durmalıyız. Bunların başında, BILMEDIĞINI BILMEYENLER (cahiller) geliyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.