Akşamın olmak üzere ey insan!

إن الإنسان لفي خسر (۲)

"İnsan gerçekten zarardadır." Asr Suresi, 2.

Zaman dolmak üzere!

Ey insan, vakit ikindi vakti. Az sonra akşam olacak ve sen hâlâ kâr etmeyi bekliyorsun! Akşam olunca herkes evine geçecek ve sen elindeki malı sat madan dönmüş olacaksın! Vakit doldu ve sen hâlen işinin başında değilsin!

Ey insan, ömür sermayen doldu, ömrünün ikindi vaktindesin. Az sonra ömrünün akşamına ulaşacaksın! Akşam kendin için ne hazırladın? Gününü gün mü ettin? Herkes akşama hazırlık yaparken, sen gününü boş işlerle mi geçirdin?

Ey insan, vakit ikindi vakti. Az sonra ölüm akşamı gelecek ve kab re gireceksin! Kabre girince ne getirdin ve ne kazandın diye sorduklarında ne cevap vereceksin? Ömür doldu ve herkese çalışacak kadar zaman verildi. Ömrünün başında bir şey yapamadın. Ömrünün ortasında bir şeyler yapmadın. Şu an ise son demlerini yaşıyorsun. Az sonra akşamın gelecek.

İmanı kazanamadın mı? Salih amelleri elde edemedin mi? Hakkı ve hakikati öğrenemedin mi? Vakit dolmadı mı ey insan? Tövbe etmenin ve bu zarardan kurtulmanın zamanı gelmedi mi?

İnsan gerçekten zarardadır. Ama bunu akşam olunca, kabre girince fark edecektir.

Allah Teâlâ bizleri kazanan, kazançlı çıkan, ahirete hazırlık yapan kullarından eylesin!

Bir sayfa Bir ayet Bir Hikmet

aksamin-olmak-uzere-ey-insan.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.