Çiftler Tüp Bebek Merkezi Belirlerken Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar

Çiftler Tüp Bebek Merkezi Belirlerken Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar

Kısırlık tedavilerinde kesin başarıya ulaşmak için en mühim unsur Tüp Bebek Merkezi'dir. Çiftlere uygulanan kısırlık teşhisinin doğru yapılıp çiftler için en uyumlu tedavinin yapılması başarı oranlarını olumlu etkiliyecektir. Merkez iyi seçilmeli.

Kısırlık tedavilerinde pozitif sonuç için Tüp Bebek Merkezi başarıyı belirleyen en önemli etkenler arasındadır. Tüp Bebek Merkezi'nin Çiftlere yaptığı kısırlık teşhislerinin doğru, güvenilir olması ve onun arkasında çiftlere uygun tedavilerin uygulanması Tüp Bebek için olumlu başarılar elde edilmesini sağlar. Bütün çiftlerimize aynı tedaviyi uygulayan sadece ticareti düşünen Tüp Bebek Merkezleri tercihler arasından çıkartılmalıdır. Tüp Bebek Merkezi tecih edileceği zaman fiyatlardan çok sağlık kuruluşunun kalitesi, daha önceki çiftlerin memnun olup olmadığı, bebek için başarı ya ulaşma oranları gibi unsurlar göz önünde bulundurulmalı.

Çiftlerin Tüp Bebek Merkezlerine sorması gereken maddeler

  • Tüp Bebek Merkezi isteklerimize cevap verebilcek mi?
  • Tüp Bebek Merkezi çalışanlarının olumlu başarı oranları nelerdir ?
  • Tüp Bebek Merkezi laboratuar ve yeterli donanıma sahip mi ?
  • Tüp Bebek Merkezi teknolojik gelişmeleri takip edip yeni yöntemleri uyguluyor mu ?
  • Tüp Bebek Mekezi'inde kullanılan cihazların kaliteli olup olmadığı sorulmalı
  • Tüp Bebek Merkezi'nin yapmış olduğu tedavi sonrası çiftlerin evlerine bebekleriyle dönme oranı nedir?
  • Tüp Bebek Merkezi çalışanlarının ilgi ve alakasının nasıl olduğu
  • Tüp Bebek Merkezi'inde daha önce tedavi yapılmış çiftlerin merkezi önerip önermediği

Yukarda belirtilen sorular dahilinde çiftler soruların cevaplarını olumlu bir şekilde aldıktan sonra merkeze güvenleri tehit edilip, Tüp Bebek çalışmalarına vakit kaybetmeden müracaat etmelidirler.

Erkeklerde Kısırlığa neden olan etmenler

Sigara ve alkol kullanımı kısırlığa neden olabilir.

Kısırlık problemi olan bireylerin kesin olarak alkol ve sigara kulanmamaları gerekmektedir. Birçok hastalığa sebep olan bu maddeler üreme gibi vücut fonksiyonlarını olumsuz yönde etkileyen maddeler arasındadır. Sigara ve alkol bırakan bireylerde kısırlık tedavisinde olumlu yönde başarı sağladıkları gözlemlenmektedir.

Çalışma ortamları kısırlığa yol açabilir

İnsanların işi gereği kimyasal ilaçlar ile yakın temas kurmaları kısırlık oranlarının artmasına neden olmaktadır. Radyasyon ortamında bulunan erkekler kısırlık sorunu ile karşılaşabilirler.

Aşırı sıcak ortamlara dikkat edilmeli

Sıcak ortamlar erkeklerde sperm kalitesini olumsuz yönde etkilemektedir. Kısırlık problemi tesbit edilmesinin ardından hamam, kaplıca suları gibi sıcak ortamlara girilmemesine dikkat edilmelidir.

Cinsel yollar ile gelen hastalıklara dikkat

Erkeklerin cinsel organlarında oluşabilecek iltihaplı hastalıklar kısırlığa neden olur. İltihapın sperm kanallarını tıkayarak hareketliliğini azaltır.

Kadınlarda Kısırlık Nedenleri

Yurmurtlamayla ilgili bozukluklar

Kadınlarda en sık rastlanan kısırlık sebebi yumurtlama bozukluğudur. Yumurtlama olmazsa döllenme ve ardında gebelik oluşmaz. Yumurtlama bozukluğu, yumurtlamanın hiç olmaması, düzensiz olması, veya seyrek olması demektir. Yumurta üretimi ile ilgili hormonların eksikliği sebebi ile yumurta üretimi oluşmamaktadır.

Tüplerin tıkalı veya hasarlı olması kısırlığa neden olur

Tüplerin kısmen yada tamamen tıkalı olması ile sperm ve yumurta buluşması olumsuz yönde etkilenerek döllenme olmayarak gebelik olumsuz etkilenir. Tüplerdeki bu hasarlar kadının geçirmiş olduğu enfeksiyonlar ve endometriozis neden olabilir.

Rahim ağzı sıkıntıları

Rahim ağzında yapısal olarak, enfeksiyona ait  yada bu bölgede bulunan mukus ile ilgili bozukluklar kısırlığa sebep olabilir.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.