Doğu ve Güneydoğu’daki Mali Müşavirler Barış Çağrısı Yaptı

Doğu ve Güneydoğu’daki Mali Müşavirler Barış Çağrısı Yaptı

Doğu ve Güneydoğu’daki illerdeki Mali Müşavirler Odaları tarafından yapılan ortak açıklamada, barış çağrısı yapıldı.Diyarbakır’da bir araya gelen Doğu ve Güneydoğu’daki Mali Müşavirler Odaları tarafından son günlerde yaşanan olaylara ilişkin ortak...

Doğu ve Güneydoğu’daki illerdeki Mali Müşavirler Odaları tarafından yapılan ortak açıklamada, barış çağrısı yapıldı.
Diyarbakır’da bir araya gelen Doğu ve Güneydoğu’daki Mali Müşavirler Odaları tarafından son günlerde yaşanan olaylara ilişkin ortak basın açıklaması yapıldı. Açıklamayı okuyan Diyarbakır Mali Müşavirler Odası Başkanı Erkan Azizoğlu, siyasi olarak mecliste halkı temsil etme hakkını elde eden HDP’nin kapatılması yönünde yapılan açıklamaları doğru bulmadıklarını belirtti. Siyasi kurumların yaşanılan sorunlar karşısında büyük sorumluluk sahibi olduğuna dikkat çeken Azizoğlu, “20 Temmuz 2015 tarihinde Suruç katliamı ile başlayan şiddet sarmalı bizleri derinden yaralamış ve gelecek ile ilgili kaygılandırmıştır. Türkiye’de yaşayan tüm halkların aynı kaygıları taşıdığına inandığımız bu günlerde, en büyük sorumluluk hiç şüphesiz ki siyaset kurumuna düşmektedir. Toplumun sorunlarını çözmek gibi önemli bir sorumluluğu olan siyasi partilerin üzerlerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmesinin bu kadar önemli olduğu bir süreçte, 7 Haziran seçimlerinde toplumun önemli bir kısmından destek görerek mecliste temsil hakkını elde eden, toplumsal barışın sağlanmasında ve çözüm sürecinde önemli bir aktör olabilecek bir siyasi partiye henüz siyaset yapma imkanı tanınmadan tabiri caiz ise siyasete hiçbir şans vermeden, yok sayma anlayışını ve kapatılması gerektiği ile ilgili açıklamaları doğru bulmuyoruz. Bu açıklamaların ve bu davranışların, sivil siyasetin güçlenmesini isteyen ve toplumsal barışta yana olan milyonlarca insana ve iradelerine karşı yapıldığını düşünüyor ve kabul edilemez buluyoruz” dedi.
“GÖNÜL GÖNÜLE YAŞAMAYA DEVAM ETMEK İSTİYORUZ”
Türkiye’de yaşayan tüm halkların el ele ve gönül gönüle yaşaması gerektiğine vurgu yapan Azizoğlu, hem hükümete hem de PKK’ya seslendi. Hava saldırılarına, gözaltılara, polis ve askere yapılan saldırılara son verilmesi gerektiğini vurgulayan Azizoğlu, müzakere yolu ile çözüm sürecinin kaldığı yerden devam etmesini istediklerini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.