DÜNYANIN EN MÂHİR VE EN GÜVENİLİR VE EN ARANAN HELVA USTASI : TÜRKİYE..

Kıymetli dostlarım, ülkemizde bulunan VENEZUELLA Dışişleri Bakanı'nın verdiği mülâkatın haber linkini, yorum kısmında görebilirsiniz. Okuyunca çok mutlu oldum ; ülkem ve milletim nâmına çok sevindim ve bu hislerimi sizinle de paylaşmak istiyorum.

Kıymetli dostlarım, böyle güzel gelişmelerin kıymetini, çok insanımız maâlesef bilmiyor ve çoğunun da zaten haberi yok ; veya dikkatini çekmiyor.. Karşı mahallenin medyası, bu gibi gelişmelere esâsen "husûmetli sırtlan" gibi bakıyor ve hatta, VENEZUELLA'nın imajını lekelemek için, "uyuşturucu / kaçakçılık / insan hakları ihlâlleri..." gibi "CIA imâlâtı haberler" ile birlikte veriyorlar ! Bizim cânipteki medya ise, bu muazzam kıymetli gelişmelerin, nâdiren farkında ve o da saman alevi gibi, yanması ile sönmesi de bir oluyor !..

VENEZUELLA'nın stratejik kıymet ve ehemmiyeti ile TÜRKİYE'nin bu ülke ile işbirliğinin, nasıl muazzam bir güç / kuvvet / sinerji'ye dönüşeceği hususlarında, daha önce uzun paylaşımlar yapmıştım ; bugün fazla tâfsilâta girmeyeceğim. Bu ülke bizim dostluğumuza ve işbirliği yapmaya çok ehemmiyet veriyor. Güney Amerika kıtasındaki VENEZUELLA'nın, eşsiz stratejik mevkii ve sahip olduğu tabii kaynaklar ve madenler ve bu ülkenin insanlarının TÜRKİYE'ye karşı hissettikleri muhabbet ve itimâd, bizim için hakikaten çok büyük bir avantaj ve potansiyel oluşturuyor. Adamlar resmen "gelin birlikte çalışalım ve bu zenginlikleri birlikte yiyelim" diyorlar ; daha ne desinler ?..

Bizim "aşağı mahallenin HUSÛMETLİ SIRTLAN MEDYASI'nda" son zamanlarda VENEZUELLA'yı ve başındaki kıymetli liderleri Nikolas Maduro'yu itibarsızlaştırmaya mâtûf bir karalama / iftirâ kampanyasının başlatıldığı da hiç dikkatimizden kaçmıyor. "CIA Mutfağında hazırlandığı" kokusundan belli olan son iftirâ salvosu da şöyle : Güya kalkış noktası VENEZUELLA (veya TRİNİDAD) olan bir ticârî gemiden, SİCİLYA yakınlarında bir balıkçı teknesine kokain nakledilirken, İTALYAN Emniyet Kuvvetleri müdâhâle etmişler ; ticârî gemi de TÜRKİYE'ye doğru yönelmiş !...

(Ta SİCİLYA'da bulunan bir geminin, TÜRKİYE'ye yöneldiği nasıl anlaşılmış acaba ?! Geminin o istikametinde ve daha yakınlarında Yunanistan var !.. Burada "CIA Hin'liği" bir defa daha ortaya çıkıyor ; haberi okuyan kaç kişi haritayı gözünün önüne getirir veya açıp bakar ki ?...)

Burada anahtar kelimeler VENEZUELLA - KOKAİN - TÜRKİYE... İnsanların şuuraltlarına hangi fikrin verilmek istendiğini açıklamaya gerek var mı, kıymetli dostlarım ? Gene de açıklama bekleyenler için arzedeyim : TÜRKİYE ile VENEZUELLA'nın ve Recep Tâyyip Erdoğan ile Nikolas Maduro'nun, aslında "uyuşturucu işi yaptıkları" telkin ediliyor ! Muhterem Binali Yıldırım'ın oğlunun VENEZUELLA'da görünmesi de ABD(CIA)'yı çok fena öfkelendirmiş ve Cevheri Güven ve Sedat Peker maymunlarını, hemen saldırtmışlardı ! Burada iftirâyı kuvvetlendirmek için üç nokta ön plana çıkarılıyor : 1. Uyuşturucu maddelerin en pahalısı : Kokain.., 2. Uyuşturucunun miktarı bilhassa çok yüksek tutuluyor : 5 Ton'dan fazla.., 3. Uyuşturucunun piyasa değeri de çok yüksek tutulmuş : 850 Miyon Avro..

Kıymetli dostlarım, "ABD'nin Arka Bahçesi'nde" bulunan VENEZUELLA ile petrol ve doğalgaz gibi akışkan karbonları ve altın, bakır, boksit, nikel... gibi madenleri birlikte arayacağız, birlikte işleyeceğiz ve birlikte de kazanacağız inşallah.

Sırası gelmişken, bu ülkenin yüzölçümünün 916.445 Km2 (TÜRKİYE'den büyük) ve nüfusunun da 30 Milyon..., dünyanın en büyük tesbit edilmiş petrol rezervlerine (303 Milyar Varil) ve 5,5 Trilyon M3 doğalgaz rezervlerine sahip olduğunu da bir defa daha hatırlatmak isterim. Keza bu ülkenin milyonlarca hektar bâkir tarım arazisi ve muazzam bir tarım / ziraât / hayvancılık potansiyeli var. TÜRKİYE'nin de, petrol ve maden çıkarma teknolojisi ve ekipmanları ile "yetişmiş insan kaynağı" var. Keza, ülkemiz tarım teknolojilerinde, ekipmanlarında, istihsâl tecrübesinde ve insan kaynağında da çok üstün seviyede.

Yani onların ihtiyâcı olan şey, bizde var ; bizim ihtiyâcımız olan şeyler de, onlarda mevcut. Şöyle bir teşbih yapabiliriz : VENEZUELLA'da yağ, un ve şeker var ; bizde de "helva ustası" var.. Geriye, helvayı yapıp, hep birlikte âfiyetle yemek kalıyor.. ???? Hele bir de orada kara - deniz - hava üsleri tesis edersek, eşsiz bir "kaymaklı kadayıf" olur ki, yemeye doyum olmaz..

"Yahu arkadaş, sen de ya helvadan, veya kaymaklı kadayıftan bahsediyorsun hep ; esbâb-ı mûcibesi ne ola ki ?" diyecek kıymetli dostlarıma cevâbım : İkisini de çok seviyorum.. Bir de BALIKESİR'in "höşmerim tatlısı"... ????

Selâm ve dua ile kıymetli dostlarım.

Not : 1. Cumhurbaşkanımız'ın Suudi Arabistan - Katar - Birleşik Arap Emirlikleri'ne 17-18-19 Temmuz 2023'te yaptıkları ziyâretlerine ve neticelerine dâir, daha önce söz vermiş olduğum uzun yazımı da bu gece yarısından önce paylaşacağım inşallah. Çok güzel anlaşmalar yapıldı ve neticeleri de çok çok hayırlı olacak inşallah, kıymetli dostlarım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.