Gitdi THERESA, geldi BORİS !!!

1964 doğumlu, muhafazakâr politikacı ve gazeteci Boris Johnson 92.153 oyla muhafazakâr parti genel başkanlığına seçilerek İngiltere’nin yeni Başbakanı oldu.

Dünyâ barışına hayırlı ve uğurlu olsun.
Gerçi yellow kafalı bir siyâsetçimiz vardı.


Kuzey Vargın duruşlu, taralı hatda jöleli sarı saçlarıyla Trump.!!!
Ve şimdi de "sarı kafa" Boris Jhonson.!

Tump'la aynı boylarda, biraz daha yarmaça, az daha savruk, uçuk- kaçık, dağınık saçlı, renkli gôzlü..!
Robokok giyimli hokey oyuncularına benziyor desem yanlış olmaz.!!!

Hâni şu bizim "Osmanlı Torunu" Boris diyeceğim de ancak tipimize pek uymuyor.
Halbuki dedesi öylemiydi yâ..!!!

Kara kaş, kara göz, aslen Çankırı/Orta İlçesi Kalfat köyünden Hacı Ahmed Rıza oğlu,1867 İstanbul doğumlu Hulûsi Kentmen bıyıklı babayiğit bir Osmanlıydı.

Peki öyleyse bu “Boris Johnson" kimdir?

15 temmuz darbe tesebbüsü sonrası dayanışma göstermek adına Theresa May hükümetini temsîlen Dışişleri Bakanı sıfatıyla Ülkemize ziyâretde bulunan Boris Jhonson.!!!

Osmanlı'nın Damat Ferîd Paşa döneminde kısa süreli İçişleri ve Millî Eğitim Bakanı olan İngiliz muhibler cemiyeti kurucusu Ali Kemâl Bey'in torunu.!!!

Gerçek ismi Ali Rızâ iken, Nâmık Kemâl hayrânlığı sebebiyle Ali Kemâl adını alan dedesinin ilk karısı İngilizden olma torunu hemde.!!!

Stanley Johnson'un oğludur. Boris Jhonson'un dedesi Osman, meşhûr ve marûf eski Büyükelçilerimizden Zeki Kuneralp'in öz amcasıdır.

Bu itibârla Türkiye’de siyâsî kimliği ve kökeniyle dikkât çekiyor. 

Tam ismi Alexander Boris de Pfeffel Jhonson'' olsa da kanında cânında Osmanlılık var.

Boris, Muhafazakâr partisinin Henley milletvekili iken 1 mayıs 2008'de Londra Belediye Başkanı seçilerek bu görevini 2026 yılına kadar sürdürmüşdü.

Avam kamarasına seçilme târihi 2001 !!!

İngiltere'nin Oxford mezûnu bu ünlü siyâsetcisi.13 Temmuz 2016 tarihinde David Cameron'un yerine başbakan olan Theresa May kabinesinde Birleşik Krallık Dışişleri Bakanlığına atanmışdı.

İngiltere'nin bu yeni Başbakanına tebrîkler yağıyor. Sayın Başkan RT.Erdoğan da ilk kûtluyanlar arasında...!
Türkiye ile siyâsetini sıhhâtli temeller üzerine oturtacağı biliniyorsa da Theresa May'ın başını yiyen "Brexit' konusunda âcizleri oynayacağı şübhesiz.!
Kezâ, Hürmüz boğazında gemilerini bağlayan İran karşısında da..!!!
Kalın sağlıcakla.!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.