Hakkari Çukurca'da 20 Kişi Gözaltına Alındı

Hakkari Çukurca'da 20 Kişi Gözaltına Alındı

Hakkari'nin Çığlı (Aşut) Köyüne Çok Sayıda Kaçakcı Yakalandı . Edinilen Bilgilere Göre : Hakkari'nin Çukurca İlçesine Bağlı Olan Çığlı (Aşut) Köyünde Kaçakcılık Yapıldığı İddiasıyla Çok Sayıda Asker Sevk Edildi Bölgeye ..

Edinilen bilgilere göre, Federal Kürdistan Bölgesi sınırında bulunan Çukurca ilçesine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Çığlı (Aşut) Köyüne çok sayıda asker sevk edildi. Sınır hattında ‘Kaçakçılık’ yapıldığı iddiası ile yapılan sevkiyat nedeniyle köy sakinleri ile askerler arasında gerginlik yaşandı.

Köy sakinlerinin Hakkari- Şırnak Karayolu’nun farklı noktalarına hendek kazması ve sınıra yönelmeye çalışan askerleri engellemeye çalışmasının ardından askerler biber gazı ve tazyikli su ile köylülere müdahale etti.

Müdahale sırasında çoğunluğu genç 20 kişinin gözaltına aldığı bildirilirken, olaylar sırasında 10 katırın alıkonulduğu, 3 katırın da askerlerce açılan ateş sonucu öldürüldüğü ileri sürüldü.

Çıkan olaylarda S. E isimli bir gencin düşerek yaralandığı öğrenildi. Hastaneye kaldırılan S. E’nin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Yaşanan olayın ardından HDP ve DBP Çukurca ilçe yöneticileri de Çığlı köyüne gelerek gerginliğin sonlandırılması için çaba gösterirken, köylüler ile askerlerin sınır hattındaki bekleyişinin ise devam ettiği öğrenildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.