Kars'ta Zabıtalar Kaldırım İşgali Yapan Esnafları Uyardı

Kars'ta Zabıtalar Kaldırım İşgali Yapan Esnafları Uyardı

Karsta Kaldırım İşgali yapan esnaflar bugun kars belediyesi zabıta ekipleri tarafından uyarıldı

Kars Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kaldırım işgalinde bulunan esnafları uyardı.
Zabıta Müdürü Cengiz Anek ile birlikte Pazar Caddesi ve Bakırcılar Caddesi başta olmak üzere tüm esnafı dolaşan ekipleri, dışarıda bulunan eşyaların içeri alınması için işyeri sahiplerine gerekli uyarılarda bulundu.
Kaldırım işgaline karşı bugüne kadar yapılan tüm uyarıların esnaflar tarafından dikkate alınmadığını belirten Zabıta Müdürü Cengiz Anek , işgaliyede ısrar eden esnafların yaya trafiğini engelleyerek vatandaşların alışveriş yapma olanağını ortadan kaldırdıklarını ifade ederek, eşyaların içeriye alınmasını istedi.
Anek, kaldırım işgaline karşı alınan şikayetler doğrultusunda sıkı bir denetim uygulayacaklarını, bu konuda esnafların duyarlı davranması gerektiğini kaydetti.
Kaldırımların yaya geçitleri için kullanılması gerektiğini ve işgale izin vermeyeceklerini dile getiren Zabıta Müdürü Cengiz Anek, “İşgal konusunda yoğun şikayetler alıyoruz. Alışveriş eden vatandaşların kaldırımları kullanması gerekirken, işgal yüzünden yol ortasında yürümek zorunda kalıyorlar. Bu da insanları her açıdan hem sıkıntıya sokuyor hem de hayatını tehlikeye atıyor. Bu konuda gerekli uyarıları yaptık, esnaflarımızın kaldırımları işgal etmeyerek bize yardımcı olmalarını istiyoruz” dedi.
Eşyaların işyerleri dışına konulmaması gerektiğine dikkat çeken Cengiz Anek, kuralları ihlal eden esnaflar hakkında yasal işlem başlatacaklarını aktardı.
Öte yandan Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’nın talimatlarıyla esnafların kaldırım işgaline son verileceğini duyan vatandaşlar memnuniyetlerini dile getirdiler.
Kaldırımların işgali yüzünden çocuklarını dışarıya bırakmadıklarını belirten vatandaşlar, “Yıllardan beri bu sorun var. Hiçbir dönem bu soruna kimse el atmadı. Her gelen belediye başkanı oy kaybı kaygısı yaşadığı için kaldırım işgallerine müsaade ediyordu. Dönemin belediye başkanı Tuncay Mutluer, karar aldı ve at arabalarını kaldırdı. Kötü mü oldu. Yakın komşu ilimiz Ağrı’nın DBP’li Belediye Başkanı Sırrı Sakık, kaldırım işgallerini bizzat kendisi kaldırarak son verdi. İl dönemlerde esnaf tepki gösterdi. Ama şimdi herkes memnun. Belediye başkanımızda inşallah radikal bir karar alır ve Kars’ta yayaların ihlal edilen kaldırım hakları kendilerine verilir. Biz başkanımıza güveniyoruz. Kaldırımlar işgalden kurtulacaktır. Yeter ki kararlı olunsun” diye konuştular.
Kars’ta uzun yıllardan beri süre gelen kaldırım işgallerinin kısa sürede sona ereceğini ümit eden vatandaşlar, bu konuda Başkan Murtaza Karaçanta’ya destek vereceklerini vurguladılar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.