Meteorolojiden Tunceli, Bingöl, Elazığ, Diyarbakır, Düzce  İçin  kuvvetli yağış uyarısı

Meteorolojiden Tunceli, Bingöl, Elazığ, Diyarbakır, Düzce İçin kuvvetli yağış uyarısı

HABER MRK - Tunceli, Bingöl, Elazığ, Diyarbakır, Düzce, Bolu, Karabük, Kastamonu, Sinop ve Adana'da kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinde yerel olmak üzere aralıklarla sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların öğle saatlerinden itibaren Tunceli başta olmak üzere Bingöl, Elazığ ve Diyarbakır'ın kuzey kesimleri ile Düzce, Bolu, Karabük, Kastamonu, Sinop ve Adana'nın kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının Batı ve Orta Karadeniz'de hissedilir derecede (4 ila 10 derece) olmak üzere ülke genelinde azalacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA:

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Adana'nın kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğleden sonra bölgenin iç kesimleri ile Sinop çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren Tunceli başta olmak üzere Elazığ ve Bingöl çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 

Güneydoğu Anadolu: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren Diyarbakır'ın kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

 

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Sağanak yağışlı 13/19

Ankara: Gök gürültülü sağanak yağışlı 9/21

İzmir: Gök gürültülü sağanak yağışlı 15/21

Adana: Gök gürültülü sağanak yağışlı 15/24

Diyarbakır: Kuvvetli sağanak yağışlı 11/21

Batman: Gök gürültülü sağanak yağışlı 9/21

Van: Sağanak yağışlı 5/12 (İLKHA)



 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.