Muş Belediyesi Cezai İşlemlere Başladı

Muş Belediyesi Cezai İşlemlere Başladı

Muş Belediyesi zabıta ekipleri, kaldırımları işgal eden esnaflara cezai işlem uyguladı.Muş Belediyesi, kaldırım işgalini önlemek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Muş Belediyesi zabıta ekipleri, kaldırımları işgal eden esnaflara cezai işlem uyguladı.
Muş Belediyesi, kaldırım işgalini önlemek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Şehir merkezinin en önemli güzergahları olan İstasyon, Hal ve Cumhuriyet caddeleri başta olmak üzere tüm esnafları dolaşan ekipler, dışarıda bulunan eşyalar için iş yeri sahiplerine gerekli uyarılar yaparak uygulamaya uymayan esnaflara cezai işlem uyguladı. Kaldırım işgaline karşı bugüne kadar yapılan tüm uyarıların esnaflar tarafından dikkate alınmadığını belirten Zabıta Müdürü Mehmet Göçmen, işgalde ısrar eden esnafların yaya trafiğini engelleyerek vatandaşların alışveriş yapma olanağını ortadan kaldırdıklarını ifade etti. Kaldırımları işgal eden esnafları uyardıklarını kaydeden Göçmen, uyarıları dikkate almayanlara gerekli cezai işlemi uyguladıklarını söyledi. Kaldırım işgaline karşı alınan şikâyetler doğrultusunda sıkı bir denetim uygulayacaklarının altını çizen Göçmen, bu konuda esnafların duyarlı davranmalarını beklediklerini ifade etti.
Kaldırımların yaya geçişi için kullanılması gerektiğini ve işgale izin vermeyeceklerini dile getiren Göçmen, “İşgal konusunda yoğun şikâyetler alıyoruz. Alışveriş eden vatandaşların kaldırımları kullanması gerekirken, işgal yüzünden yol ortasından yürümek zorunda kalıyorlar. Bu da insanları her açıdan hem sıkıntıya sokuyor hem de hayatını tehlikeye atıyor. Bu konuda gerekli uyarıları yaptık, esnaflarımızın kaldırımları işgal etmeyerek bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Uyarılarımızı dikkate almayan esnaflarımıza ceza kesiyoruz” diye konuştu.
Eşyaların iş yerleri dışına konulmaması uyarısında bulunan Göçmen, “Kuralları ihlal eden toplam 169 kişi hakkında yasal işlem başlattık” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.