Muş'ta Muhammed Mursi’nin İdamına Destek Eylemi

Muş'ta Muhammed Mursi’nin İdamına Destek Eylemi

Muş İnanç ve Adalet Platformu (MİAD), Mısır’da Muhammed Mursi için verilen idam kararının onanmasını düzenlediği eylemle protesto etti

Mısır eski Devlet Başkanı Muhammed Mursi’nin idam kararının onanmasına Muş’ta tepki gösterildi.
Muş İnanç ve Adalet Platformu (MİAD), Mısır’da Muhammed Mursi için verilen idam kararının onanmasını düzenlediği eylemle protesto etti. Cuma namazı çıkışında belediye meydanında yapılan basın açıklamasına AGD, Bilge-Der, Eğitim İlke-Sen, Has-Der, Lale-Der, Memur-Sen, İHH, Özedönüş-Der, Öğ-Der, Selam-Der, Rahmet-Der, Özgür-Der ve Zehra-Der Muş Şubesi temsilcileri katıldı. Muş İnanç ve Adalet Platformu adına açıklamayı okuyan Zehra-Der Muş Temsilcisi Nihat Şahin, “Mısır’da gerçekleşen darbenin ve ardından verilen idam kararlarının en önemli taraflarından biri işgalci İsrail’dir. Darbe ve ardından gelen idamların İsrail’in bölgedeki çıkarları ve güvenliğinin korunması olmadığını düşünmek eğer cehalet söz konusu değilse kötü niyettir. ABD ve Avrupa ülkeleri yönetimlerinin Mısır’da gerçekleşen darbe ve ardından gelen idam kararları karşısında ikiyüzlü tavır sergiledikleri doğrudur. Mısır’da yaşanan katliamın suç ortağıdırlar. Darbenin yaşandığı günden bu yana sessizliğini koruyan ve neredeyse hiçbir krizde fonksiyonunu icra edemeyen İslam İşbirliği Teşkilatı yaşanan katliamda en az diğer uluslararası kuruluşlar kadar sorumludur” dedi.
Şahin, Mısır’ın darbe yönetimini bir an önce bu kararlardan vazgeçmeye, Mursi’yi ve arkadaşlarını derhal serbest bırakmaya, sivil siyasetin önünü açmaya, Refah Sınır Kapısını açmaya ve Filistin’in meşru direniş hareketi Hamas üzerinde kurduğu Siyonist baskıya son vermeye davet etti.
Yapılan açıklamanın ardından gurup sessizce dağıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.