Muvahhitler müşriklerin dinî bayramını kutlar mı? Onlarla aynı duyguları paylaşır mı? Onlara benzer mi?

Muvahhitler müşriklerin dinî bayramını kutlar mı? Onlarla aynı duyguları paylaşır mı? Onlara benzer mi?

Gökleri ve yeri çatlatan bir inanca sahip olan Hıristiyanların dinî gününü kutlamak akıl tutulmasıdır.

Ey Müslüman kardeşim! Yılbaşı haftası kutlamaları, gökleri ve yeri çatlatacak kadar büyük bir günaha götüren sözü söyleyen Hıristiyanların bayramıdır.

(وَقَالُوا۟ ٱتَّخَذَ ٱلرَّحۡمَـٰنُ وَلَدࣰا ۝ لَّقَدۡ جِئۡتُمۡ شَیۡـًٔا إِدࣰّا ۝ تَكَادُ ٱلسَّمَـٰوَ ٰ⁠تُ یَتَفَطَّرۡنَ مِنۡهُ وَتَنشَقُّ ٱلۡأَرۡضُ وَتَخِرُّ ٱلۡجِبَالُ هَدًّا)

Onlar: "Rahman çocuk edindi dediler."
Yemin olsun ki, öyle bir söz söylediniz ki, bu sözden dolayı neredeyse gökler parçalanacak, yerler çatlayacak ve dağlar toz duman olacaktı.

[Meryem Sûresi 88-90]

Hıristiyanların söylediği söz olan, "İsa peygamberin, Allah'ın oğlu olduğu iddiası" o kadar büyük bir iftiradır ki, bu iftira göklere de ağır gelmiş, yerlere de ağır gelmiş, dağlara da ağır gelmiştir.

Peki, bu kadar büyük bir iftira içerisinde olan Hıristiyanların, "Allah'ın oğlu" diye niteledikleri bir haftanın ve günün, bir Müslüman tarafından tazim edilmesi ne kadar büyük bir günahtır?

Düşünsenize, Müslüman bir adamı, Müslüman bir kadını! Üzerine noel baba dedikleri adamın kıyafetini geçirmiş ve noeli kutluyor?

Gökteki melekler yeryüzüne bakıp, "acaba bunların hepsi mi İsa'ya Allah'ın oğlu diyorlar" diye merak ediyor olamaz mı?

Gökten bakılınca kimin Müslüman kimin Hıristiyan olduğu belli oluyor mu?

Değerli Müslüman kardeşim! Tuzağa düşme ve Hıristiyan gibi görünme!

Zira peygamber efendimizin bu konuda ciddi bir uyarısı vardır: Kişi sevdiği ile beraberdir! Kişi arkadaşının dini üzerinedir. Bir kavme muhabbet besleyen onlardandır.

Murat Padak

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.