NARDUGAN BAYRAMI NEYİ İFADE EDIYOR ?

NARDUGAN, Türklere özgü bir bayramdır. Ancak, Arap kültürü, bize özgü bayramımızı unutturdu. Yeni kuşak köklerini arıyor. Nardugan Bayramı, nerden geldiğimizi bize gösteriyor.

Nar=Güneş, Dugan=Doğan anlamınadır. İki ifade birleşince Güneşin yeniden doğuşu anlamı çıkar. Nardugan Bayramı GÜNEŞ BAYRAMIDIR. En uzun gecenin sona erdiğine ve günlerin uzamaya başladığına işart eder.

Nardugan bayrmının kökü, SÜMERE dayanıyor. Bilinen en eski medeniyettir. Sümerliler güneşin hareketlerini saptamışlar. 21 Aralık gecesini, en uzun gece olarak hesaplamışlar. Bu gerçeği unutturmamak için bayram olarak kutlamışlar.

Demek ki, bizim köklerimiz SÜMERE dayanıyor. Sadece Nardugan bayramı değil, lisan yakınlığımız da var. Bine yakın Türkçe kökenli kelime Sümercede kullanılıyor.

Bu gerçeği, Batı Arkeologları gördü. Sümerlilere Türk diyemediler. SÜMERLİLER, TURANİ MİLLETTİR dediler. İnsanın gülesi geliyor. Zira, Turani milletleri Türkler oluşturuyor.

Sümer Mezopotomyada. Yani Irakta. Türkler ise Orta Asyada. Aralarında binlerce kilometre mesafe var.

Nasıl olur da, Türkler, Mezopotomya gibi verimli toprakları bırakıp, Orta Asya bozkırlarına gittiler ?

Bu soruya cevap Sümer Tabletlerinde yazılı.

Gökten inenler tabiri Tevrata da girmiş. Bunlara Sümerliler Anunnaki diyor. Tanrı olarak tanımlıyor. Tanrılar dünyayı pay edemiyorlar. Aralarında savaş başlıyor. Savaş Sina’da yapılıyor. Yenilen taraf yenilgiyi kabul edemiyor ve Anunnakiler, atalarının getirip sakladıkları nükleer silahı kullanıyor. Sina çöle dönüyor. (Sinada nükleer silah kullanıldığına dair izlere rastlanmıştır.)

Dünyanın dönüş hızına göre radyasyon Doğuya gidiyor.Bu durumu fark eden Tanrı ENKİ, uçan sandalına biniyor ve Sümer ülkesine gidiyor. Halka kaçın emri veriyor. Sümerliler her şeyi bırakıp, kaçıyor. Gittikleri yer ORTA ASYA.

Köklerimiz SÜMERE dayanıyor. Büyük bir medeniyetin temsilcisi olan TÜRK MİLLETİNİN köklerine inme zamanı geldi. Arap kültürünü üzerimizden atmamız gerekiyor.

NARDUGAN Bayramınız kutlu olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.