Son dakika Keşmir'de gerginlik!! Pakistan ve hindistan arasında çatışma çıktı!!!

Son dakika Keşmir'de gerginlik!! Pakistan ve hindistan arasında çatışma çıktı!!!

Keşmir'de son 24 saatte 2 Hint askeri öldü. Haberimizin devamında...

Keşmir'de son 24 saat: Pakistan ordusu, Keşmir'deki kontrol hattında Hindistan tarafından açılan ateşe karşıık verdi 2 Hint askeri öldü.

Öte yandan Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesinde Hint güvenlik güçleri ile direnişçiler araında çıkan çatımada 2 direnişçi yaşamını yitirdi.

Hindistan ile Pakistan’ın bağımsızlıklarını kazandıkları 1947 yılından bu yana anlaşmazlıkların odağındaki Keşmir bölgesi, Hindistan, Pakistan ve Çin’in kontrolünde. 222.236 km²’lik bölge yüz ölçümünün yüzde 45’lik kısmı Hindistan’ın kontrolündeki Cammu Keşmir, yüzde 35’lik kısmı Pakistan’ın kontrolündeki Azad Keşmir ve geriye kalan yüzde 20’lik kısım ise Çin kontrolündeki Aksai Chin ve Shaksgam Valley’den oluşmaktadır. Birinci Dünya Savaşı’nın devam ettiği sıralarda Hint yarımadasında esen bağımsızlık rüzgarında Müslümanların lideri olarak Muhammad Ali Cinnah, Hinduların lideri olarak da Mahatma Gandhi öne çıkıyordu. 1940’lı yıllara gelindiğinde iki lider de İngiliz sömürgesinden kurtulmak ve halkların bağımsızlığını elde etmek için birçok mücadele verdi.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.