Kardeş ülke Ramazan ayı boyunca Diriliş Ertuğrul yayınlayacak!! Hangi ülkelerde yayınlanıyor?

Kardeş ülke Ramazan ayı boyunca Diriliş Ertuğrul yayınlayacak!! Hangi ülkelerde yayınlanıyor?

Pakistan devlet televizyonu PTV, Başbakan İmran Han'ın talimatıyla ramazan ayı boyunca günde üç kere Diriliş Ertuğrul dizisini yayımlayacağını duyurdu. Haberimizin devamında...

Pakistan devlet televizyonu PTV, Başbakan İmran Han'ın talimatıyla ramazan ayı boyunca günde üç kere Diriliş Ertuğrul dizisini yayımlayacağını duyurdu.

Pakistan Yayıncılık ve Enformasyon Bakanı Firdevs Aşık Avan da dizinin İslam tarihinin gençler tarafından anlaşılmasına da yardım edeceğine dikkati çekerek, ''Müslüman dünyasının kendi değerleri ve geçmişi olmasına rağmen biz hala Batı yapımı diziler izliyoruz.'' demişti.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL ORTADOĞU'DA POPÜLER

“Recep Tayyip Erdoğan, Bahreyn'de resmi orkestranın icra ettiği Diriliş müziği ile karşılandı. Ortadoğu'da popüler oldu dizimiz. Osmanlı Devleti'nin kuruluşunu, kadim bir medeniyetin dirilişini anlatıyoruz. Bu, tekrar bir arada yaşama kültürünü hatırlatması açısından önemli. Diriliş Ertuğrul'u 60'dan fazla ülkeye sattık. TRT bugüne kadar Ortadoğu'ya hiç dizi ihraç etmemiş. Diriliş Ertuğrul, Araplar tarafından internetten o kadar çok izlendi ki, kendileri Arapçaya çevirdi. İster istemez oradaki büyük kanallar almak zorunda kaldı. İlk Katar aldı ve Ortadoğu'ya dağıttı. Sadece Diriliş Ertuğrul'u değil, Filinta'yı da ihraç ettik. Payitaht için ise ön görüşmeler yapıyoruz."

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.