TÜRKİYE SAVAŞA MI HAZIRLANIYOR ?

Dünyada en pahalı emtia, askeri malzemelerdir. Uluslararası topluma; tank ya da top satmak, tereyağ satmaktan kolaydır. Silah sanayi, demiri altın değeri ile eşitliyor. Bazı hallerde, daha da yüksek değere çıkabiliyor.

Muharebe araç ve gereçlerini üreten ülke için maliyet, harcanan emek ve malzemeden ibarettir. Dışarıdan silahı satın alan toplumlar için ise maliyet, astronomik değerlere ulaşıyor. Taşıma suyla değirmen dönmez kuralı, silah sanayinin içinde bulunduğu durumu özetliyor.

Uluslararsı topluma silah satan ülkeler, sattıkları silahın kendilerine dönmesini engelleyecek düzenek kuruyor. F 35 adındaki uçak için düzenek, daha uçmadan izin almakla başlıyor. Başkasının ürettiği silah ile ülkeler savaşamaz. Mühimmatın arkası kesildiği anda savaş kaybedilir. Yaratılan silah sanayi teknolojisi karşısında, hamaset iş görmüyor.

Tüm bu gerçekler, Türklerin dikkatinden kaçmadı. Kaçamazdı zira, bu topraklarda, Dünyanın gözü var. Romanın varisçileri ''Türkleri Anadoluda yok etmek, edilemez ise Orta Asyaya sürmek için'' asırlık projelerini gündemde tutuyor. Etrafınıza dikkatlice bakınız göreceksiniz. Nato Müttefikimiz Amerika, Suriyede teröristleri bize karşı organize ediyor. Yunanı, tahrik ediyor. Batı ''PKK'ya meşruiyet kazandırmak için'' her yolu deniyor.

Tek çaremiz var silah sanayini kurmak. Kendi silahımızı ve kendi cephanemizi kendimiz üretmek. Devlet aklının kararlı tutumu sayesinde son 50 yılda silah sanayinde epey yol aldık.

1. Top, tüfek, uçaksavar, zırhlı araç gibi klasik silahların tamamını üretiyoruz. Klasik silahlara ilişkin her türlü mühimmatı da üretiyoruz.

2. TRG adında Uçak gemisini ürettik ve askeri envantere girdi. Akdenizde yüzüyor.

3. Atak helikpterini ürettik. Yeterince, askere teslim edildi. Fazlası ihraç ediliyor. Gökbey helikopteri sırada bekliyor.

4. İhsa ve Siha konusunda, Türkiye, Dünya lideri oldu. 35 ayrı ülkeye, milyarlarca dolar tutarında Siha satıldı. Satışlar rekora koşuyor.

5. Türkiye kendi kullanımı için TB3 adında siha üretti. Kanatları katlanıyor. Uçak gemisine inebiliyor.

6. Türkiye kendi ürettiği MAM füzeleri kullanıyor. Mam= Milli Akıllı Mühümmat anlamına geliyor. Sihalar yeerleştirilen MAM füzeleri, lazer güdümlü olarak hedefi buluyor.

7. Nato bize patriot adındaki hava savunma sistemini vermedi. Daha üstününü ürettik. Hisar füzeleri, havadan gelen uçak ve füzeleri avlıyor.

8. Türkiye, balistik füze üretiyor. Balistik füze uzaya çıkıyor, parabol çizerek hedefe ulaşıyor. Engellenmesi son derece zor. Rize'den ateşlenen balistik füze, 561 Km mesafede bulunan, Sinoptaki hedefe ulaştı.

9. Türkiye anfibi gemi üretiyor. Denizaltı üretiyor. İnsansız deniz araçları üretiyor ve kullanıyor.

10. Türkiye zırhlı araç üretiyor. Kirpi adındaki hafif zırhlı aracın ihracata giden sayısı on binleri aşıyor.

11. Türkiye kamikaze (intihar) jet uçağı üretti. Bu uçağın üretim amacı manevralarda kullanmak. Ancak, müthiş bir silah olarak düşmanı korkutuyor.

12. Tusaş, Hürjet adında ''askeri eğitim uçağın'' üretti. Hangardan çıktı. 23 Nisanda uçacağı söyleniyor.

13. Tusaş Milli Muharip Uçağı üretti. Hangardan çıktı. Uçmak için gün sayıyor.

14. Altay Tankı üetilmiş, 23 Nisanda teslimatı yapılacak, Altay tankı sıradan bir tank değil. Bilgisayar donanımlı, kendini her türlü silaha karşı koruyor. Önünde durulamıyor.

15. Tek bir eksiğimiz var. Nükleer silah. Onu da Pakistan ''Sende yoksa bende var'' diyor.

Bu kadar silah ve mühimmat boşa üretilmez. Türkiye savaşa hazırlanıyor. Nitekim; İngiliz basını''Türkler savaşı özlemiş'' diye yazıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.