MİLLET İTTİFAKI KAZANIRSA NELER OLUR ?

Dervişin zikri neyse fikri de o dur. Bu söylem, politikacılara da uygun. Bu nedenle, politikacıların zikirlerine (söylemlerine) bakmak lazım. Ki, iktidar geldiklerinde neler olacağını tahmin edebilelim.

1. İttifakın Cumurbaşkanı Adayı Sn. Kılıçdaroğlu ''Kurban bayramında, emekli hesabına 15 bin lira yatıracağına'' söz verdi. Bu söylemden hareketle, enflasyonun devam edeceğini ön görmek mümkün. Zira, mevcut bütçe açık veriyor. Enflasyonun nedeni, bütçe açığından kaynaklanıyor. Emekliye verilecek paranın karşılığı bütçede yok. Mecburen para basılacak. Enflasyon devam edecek.

2. Millet İttifakının amacı, Parlamenter Sisteme geçmek. Farkında değiller. Parlamenter Sistem en çok AKP'nin işine yarıyor. Zira, Parlamenter Sistemde en çok oy alan parti Hükümeti kurabiliyor. Parlamenter sisteme geçmek kolay olacak. Çünkü, AKP'nin de işine geliyor.

3. İktidara gelince, akıl başa gelir. Akıl başa gelmez ise taç düşer. Bu kuralın işleyişini, Millet İttifakında görebiliriz. Libya tezkeresine hayır diyen CHP'nin, evet demesi kaçınılmaz olacaktır. Hayırda ısrar eder ise, başındaki taç düşecektir.

4. Altın dişliler saf değiştirecektir. Çünkü onlar her dönemin adamıdırlar. İhale almak, devlet imkanlarından yararlanmak için onların kadroları ve teşkilatları vardır. Kim gelirse gelsin düzen değişmeyecek. Zengin daha zengin olmaya, fakir, fakir kalmaya devam edecektir.

5. Söyledikleri gibi, adalet-eğitim-hukuk düzenindeki aksaklıklar düzelemeyecektir. Adalet sarayları, adaletin en çok ihlal edildiği yerler olmaya devam edecektir. Fakir çocukları, İmam Hatip okullarına gidecek, zengin çocukları pahalı kolejlerde eğitim almaya devam edecektir.

6. Devlette devamlılık vardır. Yap-İşlet-devret gibi tenkit edilen yatırımlara verilen garantiler aynen devam edecektir.

7. Ekonomide, faktörlerin yarattığı değerden daha fazlasını alması mümkün olamaz. İşçilerin yarattığı katma değer aylık 400 dolar civarında. İşçi aylıkları bu civarda devam edecektir.

8. Emekliler boşuna seviniyor. Prensip bellidir. 4 çalışan bir emekliye bakabilir. Bizde 2 çalışan bir emekliye bakma süreci başladı. Nominal artış yapılsa dahi, enflasyon reel değeri düşürüyor. Emeklilerin reel gelirinde artış beklenmiyor.

9. Kurları, ödemeler dengesi bilançosu tayin eder. 15 aydan beri kur istikrarını sağlayan etmen, Batının Rusyaya uyguladığı ambargo olmuştur. Bu ambargo yüzünden İstanbul merkantilizmi devreye girdi. Millet İttifakında bunu anlayacak ve yürütecek bilgi birikimine dair bir ışık göremedim. Öyle olması sonucu değiştirmiyor. İstanbul merkantilizmi devam edecektir.

10. IMF çantasını hazırlamış bekliyor. Ali Babacan ''IMF daha düşük faizle para veriyor, oradan alalım'' diyor. Ancak, bir realite var. IMF borç verdiği ülkelere emir de veriyor. IMF'nin ilk emri ''Kemerleri sıkmaya'' yönelik oluyor.

11. Beni kokutan Savunma Sanayi dir. Sorunlu bir coğrafyada yaşıyoruz. Silah üretmemiz lazım. Epey yol aldık. Aldığımız bu yoldan Batı rahatsız. Almanya Tank yapmamızı istemiyor. Amerika uçak yapmamızı istemiyor. Bize uçak dahi vermiyor. Sn. Kılıçdaroğlu, tank yapmaya çalışanları suçluyor. Ali Babacan ''Sihalara dokunacağım'' diyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.