2017’de Bedelli Askerlik Çıkacak Mı?

2017’de Bedelli Askerlik Çıkacak Mı?

2017'de bedelli askerlik çıkıp çıkmayacağı sorularına Savunma Bakanı Işık cevap verdi.

Askerlik çağına gelmiş fakat askere gidemeyecek durumda olan ve askere gitmek istemeyen binlerce genç uzun bir süredir bedelli askerlik konusunda haber bekliyor. Son çıkan bedelli askerliğin ardından bu konuda herhangi bir girişim bulunmamaktaydı.  Hâlihazırda askerlik görevini tamamlamamış fakat kendine bir şekilde bir düzen kurmuş ve elinde parası olan, imkânı olan, binlerce genç bedelli askerlik beklemekte. 2016 yılı için umutlar daha önce yapılan pek çok açıklama ile tükenmişti. 2016 yılında kesin çıkmayacağı belirtilen bedelli askerlik için gözler 2017 yılına çevrilmiş durumda. Bu konu da Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'a bedelli askerliğin çıkıp çıkmayacağı soruldu.

Bakan Fikri Işık 2017 bedelli askerlikle ilgili şu açıklamayı yaptı: "Şu anda bedelli askerlik gündemde değil. Şu noktada söylüyorum, bugün bedelli askerlik çıkaralım, altı ay sonra, bir sene sonra bedelli askerlik çıkaralım. Bu yaklaşım doğru bir yaklaşım değil” dedi. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık şu sözleri de ekleyerek açık kapı bıraktı: "Eğer savunma reform konseptinin sonucunda Türkiye'nin diyelim ki 500 bin asker yerine 400 bin askerle savunmasına ikame edilebilir denilirse, o zaman bu konular gündeme gelebilir".

Bakan Fikri Işık sözlerini şöyle sonlandırarak yakın zamanda ki beklentileri de sonlandırdı: “Bir taraftan terörle mücadele ediyoruz, hain terör örgütünün elemanlarını temizliyoruz, DAEŞ gibi terör örgütleriyle mücadele ediyoruz. İkide bir bedellinin gündeme getirilmesi bizim açımızdan uygun değil."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.