Aksan kozmetik, 300 milyon liralık yeni tesis kurdu

Aksan kozmetik, 300 milyon liralık yeni tesis kurdu

2008 yılında kurulan Aksan Kozmetik, şu anda 6 kıtada 85 ülkeye ihracat yapıyor.

Bebek bakımdan kişisel bakım ürünlerine, kozmetikten temizliğe birçok alanda 500’e yakın çeşitte ürün üretiyor. Islak mendil üretiminde kapasite anlamında Türkiye’nin 3 büyük firması arasında bulunuyor. Genel ve kişisel temizlik ürünleri üretimi yılda 100 bin tona ulaşıyor. Islak mendil üretimi yılda 180 milyon paket. Pet şişe üretiminde de 36 milyon adede ulaşmış durumda.

Firma 12 yıl önce Deep Fresh markasıyla ıslak mendil üretimi yaparak sektöre girmişti, ardından Comfort Love, Savon De Royal markalarını dünyaya açtı. 2019’da L’unique Paris markasını yarattı. Şimdi de bu markanın perakende bölümü için çalışma başlattı. Türkiye’nin yanı sıra yurtdışında da niş mağazalar açarak yurtdışında da büyümesini sürdürüyor.

Firma daha önce Hadımköy’de 3 farklı tesiste 18 bin metrekarelik alanda üretim yapıyordu. Yeni bir tesisi hayata geçirdi ve 40 milyon euro yani 300 milyon liralık yatırımla Deliklikaya OSB’deki 30 bin metrekarelik alana yeni bir tesis kurdu. 2008’de 40 çalışanı olan firma şu anda 250’yi aşan bir istihdama sahip.

Sektörün önde gelen firmalarından Aksan Kozmetik’in ürünlerine özellikle Avrupa’da, salgının şu anda en yüksek oranda seyrettiği İngiltere ve İrlanda’dan büyük talep var. ABD, İtalya ve İspanya gibi bir çok ülkede raflar boş kaldı. Firma üretimiyle hem kendi ülkemizin ihtiyacını hem de ABD’nin, İngiltere’nin, İtalya’nın ihtiyacını karşıladı. Ayrıca bu dönemde salgının merkezi Çin’e de oldukça yüksek oranda ürün satışı gerçekleştirdi.

Yatırım ve ihracat yapan firmamızı tebrik ediyor, yatırımlarının artarak devamını diliyoruz.

İlhami PEKTAŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.