Mustafa Cemal TOMAR

Mustafa Cemal TOMAR

ALGILARIMIZI DEĞİŞTİRİYORLAR

ALGILARIMIZI DEĞİŞTİRİYORLAR

Yapılan algı operasyonları sonucunda farkında olmadan yaşanılan olaylar karşısında eski duyarlılığınızda azalma bal gösteriyor lakin pek farkında değiliz. Eskiden çok derlerdi ya; " Bana dokunmayan yılan bin yaşasın' diye. Şimdi aynen bu sözün tam da muhataplarıyız sanki! Bana ve birinci derece akrabalarıma yapılanlar dokunmuyordu "boş ver" moduna giriyoruz. Halbuki "innemel muminune ihvetun" müslümanlar kardeştir, kardeşliğin gereği yerine getirilmelidir.

Binlerce esnaf her yıl kepenk kapatırken, gençlerimizdeki işsizlik ordusu onlarca ülkenin nüfusundan fazlayken, eski çiftlik sahipleri bile yumurtasını pazardan satın alır hale gelmişken, böyle bir ortamda özel bankalar bu yılın ilk beş ayında bu milletin sırtından 250.000.000.000 lira faiz yoluyla para kazandıklarını açıklamışlardır. Geçen yıl faiz kazançları 52.000.000.000 lira düzeyindeymiş. Çoğu vatandaşımız bir yıl boyunca nerde ise üç kat küçülürken birileri krizden sermayesini beş kat büyütmektedir. Kriz ortamlarını kâra dönüştüren fırsatçılar var.Biliyorum bu rakamları ve benzer rakamları önümüze defalarca da koysalar bir çoğumuzdan "tık" sesi dahi duyulmayacaktır. Gene yola kaldığımız yerden devam denilecektir.

İnsanoğlunu daha rahat yönetebilmemin en önemli argümanlarından birisi de hiç süphesiz algı operasyonudur. Bu durum kapitalist düzenlerin iblisce bir uygulamasıdır. Ahlahi değerlerimize "etik" değerler demişler. Bizde gene "tık" yok. Halbuki etik değerler tahrif edilmiş hıristiyanlığın değerleri olsa gerektir.

Bir müslüman için en önemli değer hiç şüphesiz "imandır-islamdır". İmanımızla bile durmadan uğraşıyorlar, İslam'ın bratiği olan peygamberimizin hayatınj ve sünnetlerin önemsizleştirmeye çalışıyorlar, farkında değiliz. İman,ezan, vatan, namus, bayrak.... gibi kavramlar bizim için kutsal kavramlardi ve olmazsa olmazlarimizdadı. Şimdiki nesil bu kavramlara ehemmiyet vermemektedir. Bu duruma bizler de duyarsız kalmaktayız.

İblisin güçleri bizleri dinimizden ,tarihimizden analerimizden ne kadar çok uzaklaştırmayı başarırlarsa o denli başarılı olacaklarına inanıyorlar. Bu ideallerini gerçekleştirmek için her yola başvuruyorlar.

Bu nedenledir ki tarihimize, geçmişimize ve gerçek dinimize her zamankinden daha çok sarılmalıyız, iblisin tuzaklarına düşmrmeliyiz. Olgunlaşan meyve ağaçlarını silkeleyip meyvelerini döktüğümüz gibi kuvvetli bir silgenişle silgelenip yanlış algılarımızdan bir an önce kurtulmalıyız duruşumuzu yenilemeliyiz. Bir fikrin ya da zikrin peşine gitmeden iyi bir araştırma yapmalıyız,sonucuna göre hareket etmeliyiz. Selam ve Dua ile....

16.07.2023

M. Cemal TOMAR.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.