Bakanlık Karar Aldı: Damacanaların Kullanım Süresi 3 Yıl Değil 5 Yıl Oldu!

Bakanlık Karar Aldı: Damacanaların Kullanım Süresi 3 Yıl Değil 5 Yıl Oldu!

Sağlık Bakanlığı bünyesinde yer alan birimler tarafından alınan kararlar sonucunda evlerimize giren ve tekrar tekrar kullanılan damacana suların şişeleri bundan sonra daha çok kanserojen etki yayacak.

"Doğal Mineralli Sular Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile "İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" değişikliği bugün T.C. Resmi Gazete'de yayınlandı, yayınlanan yeni yönetmelik kapsamında vatandaşların damacana sular ile ilgili olarak 3 yıl ve en fazla 75 defa kullanım sınırı 2 yıl daha arttırıldı ancak en fazla kullanım sayısı olan 75 kez kullanım süresi aynı kaldı.

Yapılan yeni yönetmelik değişimleri ve her geçen gün daha fazla kanserojen madde yaymaya devam eden sert plastik maddelerin maalesef daha fazla yayılmasında aktif olarak rol üstlenecek gibi görünüyor, zira son yıllarda Sağlık Bakanlığı tarafından alınan kararlar ve alınan bu kararların uygulanmaya devam edilmesi ve halkın kurumsal olarak firmalar tarafından zehirlenmesine imkan tanınması büyük bir skandal olarak gösteriliyor. Bir çok uzman ise 5 yıl kullanım süresinde 75 kez kullanımın sorun olabilecek olduğunu ancak yeni şişelerin üretimi açısından bunun gerekli olduğuna değinildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.